Як створити новий локальний диск у Windows

В статті піде мова про те, як створити новий локальний диск без форматування та втрати даних у Windows 7, 8, 8.1, 10.




Отже, почнемо розбивати/ділити локальний диск на два, без втрати даних. Для цього заходимо в меню «Пуск», натискаємо правою кнопкою миші на «Комп'ютер» і вибираємо «Управління». Потім заходимо в "Керування дисками", вибираємо диск, який необхідно розбити/розділити, натискаємо по ньому правою кнопкою миші і вибираємо «Стиснути том».

Після цього відкриється вікно, в якому необхідно вказати розмір нового локального диска. У полі «Розмір стискання (Мбайт)» вказуємо розмір нового локального диска (за замовчуванням буде вказана половина від диска). Не забудьте, ви вказуєте в мегабайтах, 1 гігабайт = 1024 мегабайт, тобто, якщо ви хочете вказати 100 Гігабайт, необхідно написати 102400 Мегабайт, якщо 200 Гігабайт - 204800 Мегабайт і т.д. (хочу зауважити, що остаточний диск буде відрізнятися від того, що ви вкажете, 5-10 Гб буде витрачено на системні файли). Після вказування розміру нового диска натискаємо «Стиснути».

Після цього ви побачите створений диск. Тепер необхідно створити том, для цього натискаємо правою кнопкою миші на диски і натискаємо «Створити простий том».
Наступне вікно інформаційне, читаємо і натискаємо «Далі».

У наступному вікні вказуємо розмір тому.Після цього вибираєте букву тому. Наступний крок - форматуємо створений локальний диск і вибираємо мітку (ім'я) тома. Рекомендую вибирати файлову систему NTFS, розмір кластера - за замовчуванням і поставити галочку «Швидке форматування».

У вікні «Завершення майстра створення простого тома» переглядаємо зазначені налаштування, якщо все вказано вірно, натискаємо «Готово».

Заходимо в «Комп'ютер» і бачимо новий локальний диск.

За матеріалами pk-help.com

Коментарі

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.