Як змінити значок флешки у Мій комп’ютер

При підключенні до комп'ютера флешки або зовнішнього жорсткого диска, зайшовши в Комп'ютер, Ви бачите однакові іконки для всіх пристроїв. Це можна виправити і використовувати вибраний вами малюнок для відображення іконки вашої флешки чи зовнішнього жорсткого диска. Прочитавши цю статтю, ви навчитеся змінювати іконку флешки.


Насамперед необхідно вибрати малюнок, який буде використовуватися замість стандартної іконки. Варто зауважити, що малюнок повинен бути з розширенням ICO (розширення - послідовність символів, що додаються до імені файлу і призначених для ідентифікації типу (формату) файлу, наприклад ..avi або ..jpg і т.д.) і розміром 64x64 (пікселів). Якщо ви не бачите розширення файлу, його відображення необхідно включити, найкраще буде скористатися Total Commander. Якщо ви не можете знайти необхідний малюнок з розширенням ICO, зображення можна конвертувати і зробити його ICO. Для цього можете скористатися веб-ресурсом онлайн-конвертації. Після того, як ви зробили картинку 64x64 з розширенням ICO, скопіюйте отримане зображення в корінь флешки або зовнішнього жорсткого диска.

Наступний крок - створіть в корені диска, на якому хочете використовувати своє зображення, текстовий файл. Для цього відкрийте флешку або жорсткий диск, натисніть правою кнопкою миші на порожньому полі і виберіть "Створити" - "Текстовий документ". Після цього перейменуйте його в autorun.inf, розширення .txt необхідно змінити на .inf.
Тепер відкрийте файл autorun.inf і введіть туди:

[autorun]
icon =
name.ico

де name.ico - ім'я файлу Вашого зображення.

Збережіть зміни.

Тепер, якщо ви витягнете і вставите свій USB пристрій, у нього зміниться іконка.
Для безпеки створених файлів, щоб вони випадково не були видалені, необхідно виділити файли autorun.inf і малюнок, натиснути правою кнопкою миші, вибрати "Властивості" і поставити галочки "Тільки читання" і "Прихований".

За матеріалами pk-help.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.