Як перезавантажити смартфон та планшет на Windows 10 Mobile

З дивних причин, в Windows 10 Mobile досі не реалізована можливість перезавантаження пристрою за бажанням користувача ні системними засобами, ні за допомогою додатків. Про те, як обійти це обмеження і все-таки реалізувати можливість перезавантаження на Windows 10 Mobile, і піде мова далі.


Пропонований нами варіант використовує можливості «Порталу пристрою» - нового компонента операційної системи, призначеного для розробників додатків і пристроїв для Windows 10 Mobile. Цей портал дозволяє віддалено (через Інтернет) вимикати і перезавантажувати смартфон, і ніщо не заважає вам скористатися цими функціями прямо зі смартфона. Для активації «Порталу пристрою» потрібно перейти в Параметри → Оновлення та безпека → Для розробників, а потім в підрозділі Портал пристрою ввімкнути віддалену діагностику по USB і підключення по локальній мережі. Далі залишиться лише перейти в браузері за вказаною в підрозділі IP-адресою, наприклад 192.168.2.2, тоді на сторінці скористатися кнопкою Restart.

Як бачимо, спосіб зовсім незручний. Значно простіше для перезавантаження скористатися сторонніми додатками, які також підключаються до порталу. Наприклад, Task Manager-Lite - це безкоштовний додаток не тільки відображає всю доступну в порталі інформацію в більш наочній формі, але
й дозволяє вимикати і перезавантажувати смартфон. У платній Pro-версії цього додатка є можливість закріпити плитки (тайли) для перезавантаження і виключення смартфона прямо на початковому екрані операційної системи, що зробить ці процедури більш зручними.

За матеріалами: wincore.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.