Як дізнатися версію, розрядність і редакцію ОС у Windows 8.1 та 10

Іноді для вирішення якоїсь проблеми, пошуку відповідного драйвера або потрібної програми потрібно точно знати версію, редакцію або розрядність операційної системи. Про те, як отримати всю цю інформацію в Windows 8.1 та Windows 10, і піде мова далі.



Ознайомитися з усією цією інформацією можна декількома способами:

 1. Windows 8.1: Меню «Пуск» - Параметри ПК – ПК та пристрої – Відомості про ПК. Windows 10: Пуск - Параметри → Система → Про систему. У рядку Випуск вказано назву операційної системи - Windows 10, редакція - Home або Pro (Домашнє або Професійна), а також приналежність до програми Windows Insider - Insider Preview, якщо ви в ній берете участь. Рядок Версія вказує на версію операційної системи, Збірка ОС на номер збірки, а Тип системи на розрядність - 32- або 64-розрядна.

 2. Інформацію про назву, редакції і розрядності можна отримати і в класичній панелі Система, перейти до якої можна з контекстного меню кнопки Пуск, з панелі керування та з властивостей папки Цей комп'ютер.

3. Нарешті повна версія системи, включаючи номер збірки, її назва і редакція вказуються в діалоговому вікні Windows: відомості. Його можна викликати з пошуку на панелі завдань, діалогове вікно Виконати або з меню Провідника: Файл → Довідка → Про Windows.

За матеріалами: winstart.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.