Як зробити шолом віртуальної реальності Google Cardboard для Android

Напевно, багато користувачів Android давно мріє спробувати технологію віртуальної реальності. Але проблема в тому, що вартість шоломів для віртуальної реальності досить велика. Як виявилося, недорогу альтернативу може запропонувати компанія Google.



Йдеться про проект Google Cardboard, який розробники неодноразово демонстрували на різних заходах і презентаціях. Тепер вони дають можливість всім бажаючим зібрати шолом самостійно.

Спершу потрібно завантажити креслення майбутнього шолома з сайту компанії. Після чого пройтися по магазинах і придбати необхідні матеріали, а саме: кріплення, лінзи, магніти і трохи картону. У підсумку вийде шолом віртуальної реальності для смартфонів, діагональ яких не перевищує 6 дюймів. Якщо ж ви не хочете морочитися, то можна придбати недорогий готовий аналог, наприклад, на Ebay чи Aliexpress.

Після того, як ви зберете/купите апаратну частину пристрою, вам потрібно буде завантажити з Google Play спеціальні додатки для Google Cardboard. Найпоширенішими є «Cardboard» (необхідний для роботи з VR) і «Камера Cardboard» (дозволяє створювати фото, які адаптуються під VR-шолом).

В Google Play є цілий розділ, присвячений Cardboard. У ньому можна знайти безліч ігор і іншого контенту, спеціально розробленого під віртуальну реальність.

За матеріалами: android4all.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.