Ігри для Xbox запускатимуться на Windows

Філ Спенсер, глава ігрового підрозділу Microsoft, офіційно оголосив, що корпорація збирається об'єднати Xbox One і персональні комп'ютери на Windows в єдину платформу.



Компанія хоче, щоб користувачі Xbox One змогли апгрейдити консоль, а ігри, розроблені для приставки, без проблем запускалися на ПК.

"Наша мета на найближче майбутнє - побудувати єдину екосистему для запуску UWA-додатків (універсальні додатки для Windows). В інших екосистемах ви спостерігаєте постійне оновлення апаратного забезпечення, якого так не вистачає в консолях, майже незмінних протягом усього свого існування - по сім років або близько того. Ми дозволимо собі відокремити нашу програмну платформу від апаратної, на базі якої вона працює ", - говорить Спенсер.

Журналісти The Guardian відзначають, що для корпорації цей крок стане історичним. Фактично Microsoft відмовляться від ідеї, згідно з якою апаратне забезпечення не може змінюватися роками, а Xbox One стане ігровим ПК з можливістю апгрейда.

"Ми зможемо відчути те, що відчувають користувачі ПК, де можна запускати сучасні ігри з роздільною здатністю 4K, не відмовляючись від Quake і Doom. Апаратне забезпечення стає кращим, а програмне використовує його можливості по максимуму. Я не хочу «перестрибувати» в інше покоління і втрачати всі ігри, в які грав до цього ", - заявив представник Microsoft.

Слід зазначити, що в січні 2015 року Microsoft анонсувала, що ігрові програми на Xbox стануть доступні користувачам Windows 10. У листопаді Xbox One отримав сумісність з новою операційкою.

За матеріалами: droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.