Івано-франківські медики створили додаток для діагностики ЛОР-захворювань

Отоларингологи Івано-Франківського національного медичного університету спільно з науковцями із Сумського державного університету розробили Android-додаток для діагностики та лікування хвороб вуха, горла та носа.


Додаток отримав назву LorHelper.

Робота програми базується на принципі від загального до конкретного. Алгоритм роботи з програмою полягає в поетапних відповідях на питання, які уточнюють інформацію про симптоми і синдроми і звужують коло можливих діагнозів, зрештою приводячи лікаря до необхідного клінічного протоколу. Програма дозволяє лікарю швидко зорієнтуватися у великій кількості інформації шляхом пошуку необхідних даних у базі програми. У програмі існує можливість повернення на попередні етапи. В програму також вбудовані ілюстрації клінічної картини захворювання, що допоможе лікарю правильно інтерпретувати дані, отримані під час огляду хворого, а отже уникнути помилок під час постановки діагнозу.

Додаток знаходиться поки на стадії бета-тестування, тому не всі розділи довідника заповнені до кінця. Інформації про те, які версії
Android підтримує програма, не вдалося знайти, але LorHelper справно працював на Андроїд 4.1.2.
Програма стане в пригоді студентам, інтернам, отоларингологам та сімейним лікарям.


Завантажити
LorHelper безкоштовно можна тут.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.