Соціальна мережа «Вконтакте» отримала новий дизайн

Десктопна версія "ВКонтакте" отримала капітальний редизайн - вперше з жовтня 2006 року, коли і була заснована ця соціальна мережа.

Поки всі нововведення будуть доступні обмеженому колу користувачів. Подати заявку на участь в бета-тестуванні можна прямо із посту в блозі "ВКонтакте".




"Головний принцип нового дизайну «ВКонтакте» - на всіх пристроях він виглядає однаково і впізнавано. Користувачеві веб-сайту легко знайти потрібний розділ в мобільному додатку, і навпаки ", - говорить Андрєй Рогозов, операційний директор VK.

Основними змінами стали збільшена ширина екрану і нові шрифти. За рахунок розширення сайту до 975 пікселів інтерфейс став простіше для сприйняття користувачем.
Змінилися і назви в меню. Префікси на зразок "моя" і "мої" зникли. Порядок розділів тепер відповідає мобільній версії. Розділи, які найменш цікаві (крім "Моєї сторінки", "Новини", "Повідомлення" і "Друзі"), можна приховати.

Шапка сайту теж змінилася. Російськомовний логотип замінили на VK. Сюди ж з панелі меню переїхав блок повідомлень. Коли відбувається щось нове, біля іконки дзвінка з'являється червоний лічильник. На сторінках людей і спільнот тепер можна підписатися на повідомлення про нові записи, щоб не пропускати важливі новини.

Знайти запис в стрічці новин стало легше завдяки кнопці "Спочатку цікаві", яка активує алгоритмічне відображення публікацій. При необхідності, режим можна перемкнути на звичну хронологічну стрічку.

Розробники з нуля переписали розділ повідомлень. В оновленому інтерфейсі на одному екрані були поміщені список останніх бесід і поточний відкритий чат. Невідкриті листи тепер позначаються синьою крапкою, яка зникає після прочитання. Дізнатися про присутність користувача в мережі можна за допомогою зеленої точки.

Фотографії в альбомах стали більшими і відображаються в красивій журнальній верстці. Коментарі виводяться праворуч від фотографії, як це відбувається в Facebook.

У профілі з'явився блок з основної статистикою по акаунту: число підписників, кількість спільних друзів, фотографії та відео. Візуально збільшився блок нещодавно опублікованих фото.

Новий дизайн буде доступний розробникам і першому мільйону користувачів, які встигли подати заявку на тестування. Коли нова версія стане загальнодоступною - невідомо.

За матеріалами: droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.