Як відключити автоматичне оновлення драйверів у Windows 10

Установка драйверів завжди була важливим параметром стабільної роботи ОС Windows. Багатьом знайома ситуація, коли не працює та чи інша функція, але після оновлення драйвера все нормалізується. Іноді процес підбору версії драйверів вельми складний і доводиться довго експериментувати з пошуком потрібних. І досить прикрою є ситуація, коли операційна система сама знаходить нову версію драйверів, встановлює їх і це призводить до непрацездатності або нестабільної роботи будь-яких функцій або комп'ютера в цілому. Щоб запобігти цьому, рекомендуємо відключити функцію автоматичного оновлення драйверів.



Для того, щоб відключити автоматичне оновлення драйверів в Windows 10, необхідно відкрити вікно "Параметри встановлення пристроїв". Це можна зробити декількома способами:

Спосіб №1. Натисніть клавіші Win+R та введіть команду rundll32 newdev.dll,DeviceInternetSettingUi і натисніть Enter.

Спосіб №2. Натисніть клавіші Win+Pause або натисніть правою кнопкою на "Цей комп'ютер" і виберіть "Властивості", далі відкрийте "Додаткові параметри системи".

У вікні "Властивості системи", відкрийте вкладку "Обладнання", виберіть "Параметри встановлення пристроїв".

Не залежно від того, яким способом ви користувалися, у вас має відкритись вікно "Параметри встановлення пристроїв".

На питання – «Ви хочете, що б ОС Windows скачував драйвера і реалістичні значки для пристроїв?», відповісти – Ні, надати можливість вибору – Ніколи не встановлювати драйвера з вузла Windows Update. За бажанням можете так само прибрати галочку з пункту Автоматично отримувати додаток для пристрою і інформацію, надану виробником пристрою.

Під кінець не забудьте натиснути кнопку "Зберегти".

За матеріалами: pk-help.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.