Maru OS перетворить Android-ґаджет у повноцінний комп'ютер

Останнім часом стали популярними операційні системи на базі Android для персональних комп'ютерів, які копіюють Windows або Linux. Найвідомішими серед них є Remix OS і Phoenix OS. Тепер цей список поповнився MaruOS на базі Android Lollipop.





Ця операційна система встановлюється на Android-смартфон і дозволяє користуватися ним в стандартному режимі, але варто лише підключити до пристрою монітор по HDMI, як користувач отримує повноцінну Debian, розроблену під настільні комп'ютери і багатозадачність.
Розробники запевняють, що з MaruOS більше немає потреби перемикатися між безліччю пристроїв, так як з нею все буде зберігатися в смартфоні. Підключивши його до монітора, можна працювати з декількома додатками і виконувати будь-які нескладні завдання, для яких зазвичай потрібен повноцінний ПК. Операційна система є фактично прошивкою для смартфона, тому вона повністю замінює стандартну ОС після встановлення.

Дізнатися більше про MaruOS можна на офіційному сайті. Там же можна взяти участь в бета-тестуванні. На жаль, поки система офіційно працює тільки на Google Nexus 5.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.