Apple презентувала нову iOS 10

Як і очікувалося, Apple представила на конференції для розробників WWDC 2016 нову версію операційної системи iOS 10. Представники компанії оголосили, що в цьому масштабному оновленні вони реалізували 10 великих змін і нововведень. Зовні система ніяк не змінилася, як було за часів переходу з iOS 6 на iOS 7, але нових функцій в iOS 10 дуже багато. Наприклад, багатьох неодмінно порадує можливість видаляти встановлені додатки від Apple, якими ви не користуєтеся. Далі піде мова докладно про всі ключові зміни iOS 10.




Оновлений користувацький інтерфейс
Почала компанія Apple зі змін в інтерфейсі. Зустрічає користувачів повністю новий екран блокування. Розробники змінили відображення повідомлень - тепер вони стали більш інформативними і з ними можна взаємодіяти за допомогою 3D Touch. З'явилася функція швидкого очищення екрана від усіх повідомлень одним натисканням.

На екрані блокування з повідомленнями можна взаємодіяти сильним натисканням, без розблокування самого пристрою.

Також оновили Центр Управління. Тепер це меню відображається в такому ж стилі, як і нові повідомлення на екрані блокування.

У iOS 10 розширили взаємодію з додатками за допомогою 3D Touch. При сильному натисканні на іконку тепер з'являється не тільки контекстне меню з швидким доступом до деяких функцій, але і відображення корисної інформації з цього додатка. Наприклад, при натисканні на іконку поштового клієнта відображається, від яких людей прийшли нові листи.

Свайпом від лівого краю за допомогою 3D Touch відкривається меню з пропущеними повідомленнями, майбутніми подіями та іншим, на подобі центру повідомлень в MacOS.

Siri
Довгий час Apple сильно обмежувала можливості цифрового асистента Siri, але в iOS 10 розробники отримають до нього повний доступ і зможуть інтегрувати в свої додатки. Також Siri інтегрували з клавіатурою, завдяки чому система автоматично визначає мову, якою вам пишуть.

Крім цього, в клавіатурі з'явилася функція автоматичного визначення місцерозташування.

Фото
У iOS 10 істотно оновили фірмовий додаток "Фото". Однією з ключових змін стало розпізнавання об'єктів і людей на знімках. Тепер можна відображати фотографії з певними людьми, тваринами, місцями або речами на них.

Всі фотографії в галереї будуть групуватися в альбоми за датами, місцями та подіями. Буде окрема вкладка зі спогадами, а так звані "моменти" різних подій будуть створюватися автоматично, збираючи фотографії в анімацію з музикою.

Карти

Також Apple оновила свій картографічний сервіс "Карти". У додатку з'явилося автоматичне масштабування і відображення заторів на дорогах.

Ще одним важливим зміною стало те, що Apple відкриває доступ до "Карт" для сторонніх розробників, які зможуть інтегрувати сервіс в свої додатки.

Музика

Як і очікувалося, значні зміни в iOS торкнулися запущеного минулого сервісу Apple Music. Додаток став набагато простішим і зручнішим для використання. Також з'явилося відображення текстів пісень.

Телефон

З iOS 10 Apple відкриває доступ до стандартного додатку "Телефон" для різних месенджерів і додатків для здійснення дзвінків. Користувачі зможуть задати стандартний спосіб зв'язку з конкретною людиною зі списку контактів. Наприклад, можна задати, щоб з певною людиною зв'язок проводився через Viber, і дзвінки їй будуть здійснюватися саме через цей сервіс, але з додатка "Телефон".

HomeKit
Останні кілька років Apple активно говорила про HomeKit - сервіс для "розумного" будинку, але тільки в iOS 10 він буде доступний у вигляді окремого додатка. Прямо в ньому користувач зможе управляти всією технікою в будинку. Наприклад, коли хтось дзвонить у двері, то прямо з цього додатка через камеру можна подивитися хто прийшов.

Повідомлення

Дуже багато уваги під час презентації приділили додатку "Повідомлення". У iOS 10 користувачів чекає величезна кількість нововведень. З'явиться передпоказ посилань і відео, інтеграція з Apple Music, рукописне введення тексту. Надруковані слова можна буде автоматично замінити на смайлики, останні стали в три рази більші, повідомлення і навіть фотографії можна буде "заховати". Найголовнішим нововведенням стало те, що тепер в додаток «Повідомлення» можна буде інтегрувати інші сервіси і програми. В App Store з'явиться цілий розділ з додатками для iMessages, в тому числі різні стікери, анімації, замовлення їжі, фоторедактори і багато іншого.

Оновлення до iOS 10 буде доступне для всіх пристроїв, починаючи з iPhone 5, iPod touch шостого покоління, iPad mini 2 і iPad 4.

Уже зараз бета-версія iOS 10 доступна для розробників, в липні з'явиться публічна бета-версія, офіційний реліз призначений на осінь цього року.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.