Вийшла фінальна версія Apple iOS 10

Після довгих місяців тестування компанія Apple випустила фінальну версію операційної системи iOS 10. Власники всіх підтримуваних пристроїв вже можуть оновитися "по повітрю", але для цього необхідно підключитися до мережі Wi-Fi, так як файл прошивки "важить" близько 1,7 ГБ (в залежності від девайса). Якщо iOS 8 і iOS 9 в основному були націлені на оптимізацію після повного редизайну в iOS 7, то iOS 10 включає велику кількість нових функцій і змін. Варто відзначити, що номер збірки фінальної версії iOS 10 повністю збігається з випущеним минулого тижня GM-релізом, тому ніяких змін в продуктивності або раніше неанонсованих функцій чекати не варто.



Ключові зміни iOS 10:

  • оновлений інтерфейс екрану блокування, повідомлень, центру управління та інших розділів системи;
  • з'явилася можливість взаємодії з повідомленнями на екрані блокування за допомогою 3D Touch;
  • оновлений додаток «Повідомлення» з підтримкою сторонніх додатків, стікерів, ігор та іншого контенту;
  • голосовий асистент Siri тепер може взаємодіяти зі сторонніми додатками;
  • сервіс "Фото" навчився розпізнавати людей і об'єкти на фотографіях, групувати знімки в альбоми за датою, географічним місцям та подіям, а також створювати короткі відеоролики;
  • в додатку "Карта" з'явилася функція автоматичного масштабування, відображення пробок на дорогах; також сторонні розробники зможуть інтегрувати "Карти" зі своїми додатками;
  • повністю перероблений інтерфейс програми "Музика";
  • сервіс HomeKit винесли в окремий додаток, з якого можна управляти технікою "розумного" будинку.


Оновитися до iOS 10 можуть власники iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPod touch шостого покоління, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro 9.7 і iPad Pro 12.9. Нові iPhone 7 і iPhone 7 Plus поставлятимуться з iOS 10 "з коробки".

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.