Apple представила iPhone 7 та iPhone 7 Plus

Вчора, 7 вересня, корпорація Apple презентувала нові смартфони Apple iPhone 7 та iPhone 7 Plus.





Дизайн нової лінійки, як і очікувалося, не особливо змінився. Це все ті ж металеві iPhone з дисплеями 4,7" і 5,5", роздільна здатність яких не відрізняється від попереднього покоління: 1334х750 і 1920х1080 пікселів відповідно. Але ось яскравість і насиченість кольорів екрану збільшилася. На дизайні компанії Apple не особливо зупинялася, проте кілька моментів все ж варто згадати.

По-перше, пластикові заглушки на задній кришці смартфона тепер перемістилися на верхній і нижній торець, елегантно обтікаючи їх. Стереодинаміки стали приємним бонусом - тепер розмовний динамік буде міняти своє призначення при перегляді фільмів і прослуховування музики, виступаючи в ролі другого основного. На презентації компанії Apple стверджувала, що iPhone 7 удвічі гучніший від iPhone 6с і діапазон частот з новими динаміками максимально розширився.

Фронтальна панель залишилася такою ж. За винятком кнопки Home - тепер вона сенсорна. Чутки підтвердилися, Apple вирішила замінити механічну клавішу на нерухому сенсорну панель, яка так само вміє розпізнавати відбиток пальця, виводити на екран робочий стіл і відкривати список запущених додатків за подвійним кліком. Ось тільки при натисканні вона тепер не клікає, а просто вібрує, як трекпад в останніх моделях MacBook і MacBook Pro. Оптимізація простору дозволила розмістити всередині оновлений механізм Taptic Engine, який працює тепер не тільки на 3D Touch, а й на кнопку Home. До речі, приємно вібрувати клавіша буде не тільки під час натискання, але і при вхідних дзвінках, повідомленнях та інших повідомленнях.

Нові моделі втратили стандартний роз’єм 3,5 мм для навушників - з цього моменту компанія Apple починає нову бездротову еру, як з MacBook без оптичного приводу. Пояснили в компанії це в першу чергу тим, що в iPhone просто немає для нього місця, а трохи пізніше розповіли про своє бачення епохи без проводів. Натомість компанія пропонує використовувати Bluetooth-гарнітури або користуватися перехідником lightning-to-3.5, який буде поставлятися в комплекті з iPhone так само, як фірмові навушники EarPods. Також були представлені AirPods - бездротові навушники, які зможуть на одній зарядці прожити цілих 5 годин.

І на цьому досягнення інженерів не закінчуються. На презентації Apple раз за разом показувала наскільки класний iPhone в погану погоду, адже обидві моделі захищені від пилу і вологи за стандартом IP67. У кожному промо-ролику компанія акцентувала увагу на цій довгоочікуваної особливості.

Крім чергових дизайнерських нововведень Джоні Айва в iPhone з'явився ще й новий процесор. Серцем iPhone 7 і iPhone 7 Plus став чіп A10 Fusion: 4 ядра (2 високопродуктивних і 2 енергоефективних), 64-бітна архітектура і 40% приросту продуктивності в порівнянні з А9. Як завжди, Apple похвалилася, що новий iPhone в 120 разів швидший за перше покоління iPhone і вдвічі швидший за iPhone 6 / iPhone 6 Plus. Ну а продуктивність графіки збільшилася в порівнянні з попереднім iPhone на 50%.

Завдяки новим технологіям енергозбереження останнє покоління iPhone стало найбільш "живучим" в плані часу роботи від акумулятора. iPhone 7 зможе прожити в режимі інтернет-серфінгу по Wi-Fi 14 годин, тоді як iPhone 7 Plus витримає на годину більше.

Найголовніше в нових iPhone - камера. Молодшу модель оснастили модулем на 12 Мп і нарешті додали оптичну стабілізацію зображення. А ще новий процесор, який обробляє знімок за 25 мілісекунд - на 60% швидше, ніж iPhone 6с.

Старший Plus отримав відразу дві камери, модулі яких мають різну фокусну відстань. Перша здатна знімати з двократним оптичним зумом, тоді як друга звичайна ширококутна лінза захоплює зображення під звичним кутом. Також в якості програмної фішки після виходу ОС iOS 10 в додатку камери з'явиться можливість фотографувати в режимі Портрет, який автоматично розмиє фон позаду об'єкта зйомки.

А ось і найголовніше - цінник. iPhone 7 в США буде продаватися за ціною $649 за версію 32 ГБ, $749 за 128 ГБ і $849 за версію 256 Гб. Якщо враховувати нинішній курс гривні до долара, то за найдешевшу версію доведеться віддати більше 16-ти тисяч гривень.

За матеріалами uip.me

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.