Як змінити системний шрифт у Windows 7, 8.1 та 10

Не всім користувачам операційної системи Windows подобаються стандартні шрифти та їхній розмір. Але не всі знають, як змінити шрифти на своєму комп’ютері. Тому в статті піде мова, як змінити тип та розмір шрифту в ОС Windows 7, 8.1 та 10.





Щоб виконати цю маніпуляцію у Windows 7, натисніть Пуск – Панель керування. Тоді виберіть Оформлення і персоналізація, після цього Шрифти. В цьому пункті можна вибрати конкретний шрифт, налаштувати його розмір, а також активувати функцію ClearType, яка згладжує шрифти на рідкокристалічних екранах ноутбуків, планшетів та «плоских» моніторів (активована за замовчуванням).

Для Windows 8.1 натисніть Пуск, виберіть Параметри. Тоді в нижньому кутку натисніть Панель керування, а далі шлях такий самий, як я описав вище.

Для Windows 10 можна зробити це ще швидше. У панелі пошуку напишіть Шрифти, тоді відкриється таке ж вікно, як на скріншоті, де ви зможете провести всі необхідні зміни.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.