Аудіозаписи Вконтакті повернулися у додаток для iPhone

Соціальна  мережа Вконтакті для багатьох користувачів є не тільки засобом спілкування, а й джерелом безкоштовної музики. Втім, останні два роки отримати доступ до аудіозаписів ВК з iPhone або IPad було досить складно, але тепер проблема, судячи з усього, остаточно вирішена адміністрацією ресурсу.



Потрібно згадати, що в 2014 році Вконтакті довелося видалити розділ аудіозаписів з офіційного iOS-додатку в зв'язку з масовими зверненнями правовласників. За цей час сторонніми розробниками було випущено чимало додатків і інших програмних інструментів для отримання доступу до музики ВК, проте використовувати їх можна було виключно на свій страх і ризик, так як завжди існувала ймовірність передачі логіна і пароля зловмисникам.
Так як доступ до аудіозаписів залишили для користувачів Android, багато з власників «яблучних» ґаджетів почали писати скарги адміністрації Вконтакті, через що їм довелося серйозно зайнятися цим питанням, в рамках рішення якого були укладені угоди з найбільшими правовласниками - Warner Music Group, Sony Music Entertainment, а зовсім недавно і з Universal Music Group. Таким чином, тепер практично вся наявна в соціальній мережі музика прослуховується користувачами абсолютно легально.

Зробивши такий серйозний крок назустріч правовласникам, власники Вконтакте вирішили змінити API для сторонніх розробників. Відтепер останні офіційно зможуть використовувати всі можливості соціальної мережі, за винятком розділу аудіозаписів. Тож слухати музику «з контакту» можна буде тепер тільки через офіційний додаток ВК.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.