Blackberry зупиняє випуск смартфонів

Канадська компанія BlackBerry більше не буде займатися розробкою і виробництвом смартфонів. Замість цього розробники зосередяться на програмних продуктах безпеки.



Відтепер за виробництво і продаж «ожинових» телефонів буде відповідати індонезійська компанія Merah Putih. За умовами угоди, смартфони будуть працювати на базі спеціальної версії Android, яка характеризується підвищеним ступенем захисту.

«Компанія планує закінчити всі внутрішні розробки апаратного обладнання та передати цю функцію партнерам», - заявив Джон Чен, генеральний директор BlackBerry.

Згідно з опублікованим звітом за другий квартал фінансового року (він закінчився 31 серпня 2016 року), чисті збитки компанії виросли до 372 мільйонів доларів, а виручка впала з 490 мільйонів доларів до 334 мільйонів доларів.

Журналісти Re/code відзначають, що скоригована сума доходів становить 352 мільйони доларів, а діяльність BlackBerry була «по суті незбитковою».

Цікаво, що завдяки рішенню відмовитися від виробництва смартфонів, акції бренду на попередніх торгах в середу подорожчали на 6%, а капіталізація компанії склала 5,4 мільярда доларів.

В кінці липня BlackBerry випадково «засвітила» новий Android-смартфон. Очікується, що пристрій стане останнім смартфоном від канадських розробників.

За матеріалами: droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.