Як перевірити б/у iPhone перед покупкою

Покупка нового iPhone в офіційного представника досить сильно може вдарити по бюджету покупця, тому багато хто воліє шукати більш дешеві варіанти на вторинному ринку або у "сірих" постачальників. Абсолютно не зайвою буде перевірка пристрою ще перед покупкою.



Цікаво, що побоювання покупців уживаних або "сірих" смартфонів цілком виправдані. Наприклад, продавець може стверджувати, що пристрій не прив'язаний до контракту оператора, а в реальності після перепрошивки iPhone відмовиться приймати SIM-карту і перетвориться в простий медіаплеєр, в інших випадках шахраї не відв'язують пристрій від аккаунта Apple ID і згодом віддалено блокують його, вимагаючи додаткові гроші. Ці та інші нюанси можна перевірити серійним номером, навіть не маючи самого iPhone на руках.

Як дізнатися IMEI і серійний номер iPhone
Знайти серійний номер iPhone і iPad можна на оригінальній коробці (ззаду), в налаштуваннях iOS (Налаштування -> Основні -> Інформація про пристрій) або в iTunes.

Серійні номери пристроїв Apple можуть містити цифру «0» (нуль), але ніколи не містять букву «O».

Якщо немає можливості відкрити меню «Налаштування», то для отримання підтримки замість серійного номера можна назвати код IMEI / MEID замість серійного номера.

Щоб дізнатися
IMEI, введіть в номеронабирачі код *#06#.

Що можна перевірити за серійним номером iPhone?

За серійним номер можна перевірити прив'язку пристрою до iCloud (Apple ID) і статус Блокування активації.

Ця функція призначена для виявлення і блокування вкрадених або загублених iPhone, iPad і Mac. Щоб перевірити, чи активна вона для конкретного апарату, досить перейти на цю сторінку і ввести у відповідне поле серійний номер iPhone, після чого натиснути кнопку "Продовжити".

УВАГА:

Ніколи не купуйте iPhone з введенням Apple ID в розділі Налаштування -> iCloud і активованою функцією Знайти iPhone!

При покупці обов'язково попросіть продавця зробити скидання пристрою до заводських налаштувань з видаленням даних (Налаштування -> Основні -> Скидання -> Стерти контент і налаштування) в Вашій присутності. Після чого, знову ж у Вашій присутності, попросіть продавця активувати iPhone і провести первинне налаштування без введення Apple ID.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.