Skype перестане працювати на Windows-смартфонах

Компанія Microsoft припинила підтримку Skype для пристроїв, які працюють під управлінням Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 і Windows RT. Також додаток більше не буде оновлюватися і на деяких смартфонах під управлінням Windows 10 Mobile.





Важливо відзначити, що частка таких пристроїв становить цілих 85% від всіх смартфонів під управлінням Windows. Власники цих девайсів більше не зможуть завантажити Skype з магазину додатків Windows Store, а з початку наступного року цей популярний додаток просто перестане працювати.

На початку 2017 року Microsoft планує остаточно перевести Skype на хмарну інфраструктуру, а це значить, що запускатися додаток буде безпосередньо на серверах компанії, тому на моделях без підтримки він працювати не буде. Більш того, підтримка Skype також припинена на Android 4.0.2 і старіших версіях цієї ОС.

Що стосується Windows 10 Mobile, то Skype продовжить працювати тільки на тих пристроях, які отримали ювілейне оновлення до збірки 1607, а це далеко не всі смартфони. На сьогоднішній день тільки 13,7% власників телефонів на Windows оновилися до Windows 10 Mobile, з них 9,5% залишаються на збірці 1511, яка не отримала підтримку Skype. Деякі користувачі, у яких встановлена ​​збірка 1511, можуть оновитися до версії 1607 через програму Windows Insider, але така можливість доступна далеко не для всіх пристроїв.

За матеріалами: 4pda.ru

Судячи з усього, компанія Microsoft таким ходом вирішила забити останній цвях у труну своєї і так не дуже популярної мобільної ОС...

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.