Проект CyanogenMod стане Lineage OS

Минулого тижня компанія Cyanogen оголосила, що 31 грудня вона закриє всі свої сервіси і припинить розробку нових "нічних" збірок CyanogenMod. Ця новина приголомшила всю спільноту Android-користувачів, але згодом представники Cyanogen додали, що їхній проект продовжить існувати, але вже в якості Lineage OS. При цьому доля нової прошивки повністю знаходиться в руках спільноти розробників. Що собою представлятиме Lineage OS - поки не ясно, але розробники вже почали старанно працювати над першою збіркою через Gerrit.



Gerrit – це програмне забезпечення з веб-інтерфейсом, призначене для спільного написання та перевірки сирцевого коду. Проект був створений співробітником Google Шоном Пірсом для розробки операційної системи Android і зараз використовується багатьма компаніями.

Для звичайних користувачів це означає, що розробка Lineage OS відбувається завдяки праці великого числа фахівців, які також виконують перевірку коду. Тому якість прошивок має бути не гіршою, ніж було у випадку з CyanogenMod. Також в мережі вже опубліковано список пристроїв, для яких буде доступна Lineage OS, а всі бажаючі розробники можуть приєднатися до створення нової прошивки.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.