Цифровий компас для Android

Практично всі Android-пристрої підтримують GPS та мають вбудований навігаційний додаток. Але датчик GPS не завжди «бачить» супутники, та й для деяких місцевостей не розроблені деталізовані мапи, що значно ускладнює супутникову навігацію. Але не варто забувати про цифровий компас, який встановлений у більшість Android-смартфонів та планшетів та допоможе зорієнтуватись в незнайомій місцевості.





Цифровий компас працює завдяки вбудованому датчику магнітного поля. Багато Андроїд-пристроїв мають цей датчик, але трапляються екземпляри, які цього датчика не мають. Щоб остаточно впевнитися в наявності цифрового компаса, необхідно встановити з Google Play безкоштовний додаток SpecDevice. Додаток допомагає визначити повні специфікації пристрою, які не завжди вказані в офіційній інструкції від виробника. Серед них – наявність певних датчиків. Нас цікавить датчик магнітного поля або ж magnetic field sensor у розділі Additional Features (див. скріншот, датчик обведений червоною рамкою). Якщо після встановлення і запуску додатка ви побачили в цьому розділі Magnetic Sensor чи щось схоже, то це значить, що можна переходити до наступного кроку. Якщо там нічого не вказано або написано No, то скористатися цифровим компасом не вийде.

Як запустити цифровий компас? На деяких пристроях в прошивку вбудований додаток, який запускає цифровий компас. Але таких ґаджетів – меншість, тому варто скачати безкоштовний додаток ArmyKnife for Android, де є пункт
Compass. Перед використанням необхідно відкалібрувати компас, тобто покрутити телефон в повітрі у всіх площинах.

P.S. Для тих, хто не знає: N – північ, S – південь, E – схід, W – захід.😉

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.