Як роздавати інтернет з ноутбука через Wi-Fi

Якщо поряд немає Wi-Fi роутера, а є ноутбук і кортить посидіти в інтернеті з телефона чи планшета, то варто налаштувати роздачу Wi-Fi з ноутбука. Якщо у Вас встановлений на ноутбуці Windows 7, 8.1, 10, то роздати його досить просто за допомогою таких автоматичних програм як Connectify Me, My Public WiFi та ін. Якщо ж Ви використовуєте Windows XP SP3 (нижчі версії XP не зможуть роздавати Wi-Fi), то вищезазначені програми не працюватимуть на ній. Тому щоб роздати Вай-Фай на Windows XP необхідно скористатися наступними порадами.



Реалізувати функцію роздачі інтернету можна двома способами:

-
Базовим інструментарієм ОС;
-
За допомогою додаткових програм.

Почнемо зі стандартного методу. Потрібно буде зробити наступне:

1) Відкриваємо «Пуск» в нижньому лівому кутку і вибираємо «Панель управління».
2) В панелі управління слід знайти і відкрити «Майстер бездротової мережі».
3) Після привітального екрана, де треба буде натиснути «Далі», ставимо відмітку біля позиції «Встановити нову бездротову мережу».
4) Наступний екран дозволить призначити ідентифікатор SSID, тобто назву бездротової мережі. Тут же можна вказати спосіб захисту: автоматичне призначення або ручне. Рекомендується в якості типу захисту обрати WPA, так як він більш надійний і стійкий до злому, для чого встановлюємо галочку в найнижчій графі.
5) В наступному вікні потрібно ввести у відповідні поля ключ безпеки, а при автоматичному призначенні ключа екран просто його сам відобразить.

Після введення даних залишиться лише вибрати ручний метод підключення окремих пристроїв.

Далі закриваємо майстер, натискаючи «Готово», і підключаємо потрібні ґаджети.

Стороннє програмне забезпечення. Серед всіх програм, які автоматично роздають інтернет через Wi-Fi, на Windows XP працюватиме тільки обмежена кількість програм. Серед них найвідомішою є Virtual Access Point.

Отже, встановлюємо та запускаємо програму, після чого знаходимо в лівому стовпчику блок «Settings» і всередині нього вибираємо пункт «Options».

На екрані з'явиться невелике віконце, де потрібно ввести основні параметри віртуальної мережі: назву і ключ безпеки. Закінчивши введення даних, користувач повинен лише натиснути «ОК» і може починати користуватися створеної мережею.

За матеріалами: bezprovodoff.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.