Відомі особливості ігрового режиму, який з’явиться у Windows 10

Ще минулого року з'явилися чутки про те, що в операційній системі Windows 10 з'явиться спеціальний ігровий режим. У січні Microsoft офіційно підтвердила цю інформацію і розповіла перші подробиці про нову функцію.



Даний режим перерозподіляє ресурси процесора і графіки, надаючи пріоритет грі. Відкриватися меню ігрового режиму буде комбінацією клавіш Win+G. Іншу інформацію про нововведення повідомив Ерік Уолстон з Xbox Advanced Technology Group на конференції ігрових розробників GDC 2017. Він розповів, яким чином такий режим поліпшить ігровий досвід користувачів.

На даний момент запущена гра розпізнається системою просто як ще один запущений процес серед багатьох інших. Ігровий режим дозволить перерозподілити ресурси центрального і графічного процесорів таким чином, щоб обробка гри була першочерговим завданням. При активації цього режиму більше ядер центрального процесора будуть спрямовані саме на роботу з грою. Наприклад, в системі з вісьмома ядрами шість з них будуть зайняті грою. Що стосується графічного процесора, то Windows вже давно виділяє більшу частину ресурсів саме на те, що зараз відображається на екрані, але з ігровим режимом ще більше потужності буде спрямовано саме на гру.

Також Ерік Уолстон розповів, що кінцевий вибір завжди залишається за користувачем, але розробники зможуть робити так, щоб ігри перевіряли систему і при необхідності запускалися з ввімкненим ігровим режимом за замовчуванням.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.