5 корисних функцій нової iOS 10.3

Нова версія «яблучної» iOS 10.3 принесла ряд великих нововведень і безліч дрібних доповнень для iPhone і iPad. Реліз відбувся через два місяці після початку тестування і показав, що Apple серйозно має намір відмовитися від підтримки 32-бітних пристроїв і додатків.



Оновлення отримали всі 64-бітні смартфони: iPhone 5S, iPhone 6 і iPhone 6 Plus, iPhone 7, а також старша модель iPhone 7 Plus. Виробник оновив і планшети, оснащені чіпами А7, А8 і А9. Гаджети з 32-бітними чипами А6 залишилися без свіжої прошивки. У число «аутсайдерів» потрапили iPad 4, iPhone 5 і 5C. В новій прошивці з’явилося чимало цікавих функцій. Ось п’ять найбільш корисних з них.

Функція «Знайти AirPods»

З новою прошивкою шанси знайти бездротові навушники AirPods, які випали з вух, значно збільшилися. Загублений аксесуар можна виявити за звуковим сигналом. При відсутності результату смартфон або планшет визначить приблизне місце розташування пропажі (місце останнього з’єднання з Apple-пристроєм) і покаже координати на карті. Функція доступна в оновленому додатку «Знайти iPhone».

Файлова система APFS

Впровадження в iOS 10.3 принципово нової файлової системи APFS - важлива зміна, яка позитивно позначиться на швидкості запису/зчитування даних і надійності зберігання інформації. Система Apple File System, яка прийшла на зміну HFS+, економить місце на дисковому просторі, сприяє збільшенню швидкодії, захищає записані дані від збоїв. Для захисту даних користувача APFS підбирає оптимальні режими шифрування (одним або декількома ключами).

Перегляд взятих в прокат фільмів на всіх Apple-пристроях

Вартість оренди фільмів в iTunes зросла на 50%. Apple вирішила компенсувати подорожчання і зняла обмеження на перегляд. До оновлення фільм відтворювався тільки на одному пристрої, з якого відбулася покупка. Тепер користувачі зможуть дивитися орендовані кінокартини на будь-яких яблучних ґаджетах.

Погода для поточного місця розташування

У новій прошивці розширені можливості сенсорної технології 3D Touch, здатної розпізнавати натискання різної сили. За допомогою цієї функції користувач може дізнатися температуру повітря в конкретному місцю розташування. Для цього необхідно зайти в програму «Карти» і з силою натиснути на відповідну іконку з прогнозом (в правому нижньому кутку).  

Віджет подкастів

Маленьке, але приємне нововведення для любителів прослуховування подкастів. Після установки оновлення користувач отримує швидкий доступ до завантажених подкастів через відповідний віджет. Новий елемент інтерфейсу iOS з'явився на екрані «Сьогодні». Інтерактивний віджет доступний в двох варіантах оформлення­ – з 4 або 8 обкладинками останніх подкастів.

За матеріалами: uip.me

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.