Як змінити MAC-адресу на Android

MAC-адреса – це спеціальний параметр, який мають всі безпровідні та провідні мережеві адаптери, як-от Wi-Fi-адаптери чи мережеві карти Ethernet. Деякі інтернет-провайдери можуть здійснювати фільтрацію по МАС-адресі, тобто надавати доступ до інтернету по Wi-Fi тільки клієнтам з прописаною конкретною MAC-адресою в їхніх пристроях. Тому далі піде мова про те, як змінити MAC-адресу на смартфоні чи планшеті Андроїд.





Для того, щоб виконати таку маніпуляцію, знадобляться ROOT-права та встановлений busybox. Процедура отримання рут-прав індивідуальна для кожного пристрою, рекомендую шукати інструкцію для свого ґаджета на форумі 4pda.ru. BusyBox можна завантажити з Google Play безкоштовно після отримання рут-прав. Пісял цього необхідно також з Google Play скачати додаток Wifi Mac Changer.

Wifi Mac Changer змінює MAC-адресу пристрою на будь-яку іншу та відновлює початкову назад при потребі. В додатку пристуня реклама (з'являється після зміни MAC), преміум-версія доступна після пожертвувань розробнику.
Преміум-версія дозволить :
1. Зберегти певну MАС-адресу для використання в майбутньому, і подивитися список збережених M
AC-адрес.
2. Змінити MAC адресу при ввімкненні Wi-Fi.
3. Змін
ювати MAC адресу автоматично періодично.
4. 
Не містить реклами.

Щоб дізнатися свою MAC-адресу без цього додатка, необхідно зайти в Налаштування – Стан або Налаштування – Про телефон – Відомості про обладнання.


Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.