Як відкривати rar та zip архіви на iPhone та iPad

Додавання файлів в архів і розпакування їх в потрібному місці – одне з найбільш фундаментальних і звичних завдань на ПК, яке до сих пір погано реалізоване в iOS. На відміну від macOS, в iOS немає вбудованого архіватора, тому для роботи з файлами, отриманими по електронній пошті, в Slack або Dropbox доводиться знаходити власні механізми і комбінації сторонніх програм.



Архіви .zip і .rar - основний елемент робочого процесу і файлового обороту багатьох компаній, але iPad та iPhone «з коробки» погано підходить для роботи з ними. На щастя, є декілька сторонніх інструментів та їхніх комбінацій для додавання цього функціоналу на iOS-пристрій.

Documents від Readdle

Додаток Documents від Readdle - це зручний файловий менеджер, схожий на Finder в macOS, працює з .zip архівами. Додаток вміє розпаковувати архіви в зазначену папку, а також створювати їх з декількох вибраних файлів. При отриманні .zip файлу по e-mail або Dropbox досить просто натиснути кнопку «Import with ...» і відправити архів в Documents. На жаль, в додатку відсутня функція автоматичного видалення файлу архіву після розпакування, але навіть й так Documents допомагає вирішити більшість проблем в роботі з архівами на iPad.

Bundler

Bundler доступний для iPad і iPhone і розпізнає .zip архіви як «пучки» – колекції фото, які зберігаються в архіві. Функція Quick Look використовується для попереднього перегляду вмісту файлу без його розпакування. Є можливість поділитися «пучками» файлів-архівів Bundler з друзями, які зможуть додати їх в каталог без створення нового архіву. Це досить зручно, якщо вам часто потрібно працювати з архівами.

Automation і Workflow: створення і розпакування
zip-архівів в Dropbox

Якщо ви використовуєте Dropbox на Mac, можна просто вибрати декілька файлів в Finder і створити з них архів в Dropbox. На жаль, додаток для iOS не підтримує таку можливість, проте в останньому оновленні Workflow з’явився вбудований механізм створення архіву, і його можна інтегрувати з Dropbox. Для цього є зручний workflow-скрипт (він доступний тут), за допомогою якого можна вибрати кілька файлів, додати їх в архів і тут же відправити в Dropbox за допомогою «Open in» меню. Якщо ви використовуєте Dropbox в якості основного файлового сховища, це може бути досить зручно.

Крім цього, Workflow-скрипт за посиланням вище пропонує унікальну для iOS функцію експорту тільки одного файлу із загального архіву або збереження кожного файл в окрему директорію. Окрім .zip підтримуються ще .tar, .gz і .iso архіви.

За матеріалами: uip.me

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.