Як замінити пошук Yandex на Google в Opera для Windows

Багато користувачів популярного інтернет-браузера для ОС Windows Opera помічали, що в них на сторінці швидкого набору стоїть пошукове вікно від сервісу Яндекс. Як пошукова машина Яндекс досить незручний, шукає він значно гірше за Google, та й не варто забувати про його блокування провайдерами в Україні. Тому в статті далі мова піде про те, як замінити Яндекс на Google в браузері Opera на комп’ютері.




Щоб поміняти пошуковими, нам буде необхідно замінити декілька файлів у папці, пов’язаною з браузером. Ці файли Windows розпізнає як системні, тому необхідно спочатку відкрити їхнє відображення у провіднику. Щоб зробити це у Windows XP та 7, необхідно перейти за шляхом Пуск – Настройка – Панель управління – Властивості папки (іноді: Параметри папки). Там переходимо на вкладку Вигляд, прокручуємо трохи вниз і забираємо галочку з пункту “Приховувати захищені системні файли”, а ставимо галочку на “Показувати приховані файли та папки”. За схожим принципом можна активувати приховані файли і папки у Windows 8.1. Інструкція для Windows 10 – тут.

Після виконання вищезазначених маніпуляцій необхідно скачати цей файл. Розпаковуємо його в будь-яку зручну папку. Тоді переходимо в провіднику за шляхом у папку C:\Users\Ім’я ПК\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable, куди ми копіюємо із заміною файлів наш попередньо розпакований файл. Під час цієї процедури Опера повинна бути закритою. Тоді запускаємо браузер і радіємо появі пошукового вікна від
Google.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.