На YouTube з’явився новий формат відео – VR180

Зараз в YouTube, окрім звичайних відеороликів класичного формату, є відео, зняті в форматі сферичних або 360-градусних панорам, при перегляді яких ви можете дивитися не тільки вперед, але і вправо, вліво, назад, вгору або вниз.

Створення цих роликів вимагає наявності досить дорогих спеціальних 360-градусних камер, тому вони поки не отримали широкого розповсюдження. Але тепер, коли Google представила новий, «полегшений формат» 180-градусних відео панорам, ситуація в цій галузі повинна змінитися на краще.



Новий формат 180-градусних відео для YouTube отримав найменування VR180 і для того, щоб їх дивитися, вам знадобиться шолом віртуальної реальності в стилі Cardboard або Daydream. При цьому, під час перегляду, повертаючи голову вліво і вправо, ви зможете бачити трохи більше, ніж на звичайних відео, але при цьому те, що знаходиться позаду вас, буде недоступно для перегляду.

На відміну від 360-градусних панорам, на планшеті, комп’ютері або смартфоні ролики в форматі VR180 виглядатимуть як звичайне відео, але як тільки ви помістите свій смартфон в VR-шолом, ви зможете дивитися їх в режимі панорами.

Як повідомляє Google, незабаром у нас з'явиться можливість трансляції 180-градусного відео в YouTube, а такі популярні відео редактори, як Adobe Premiere Pro і йому подібні, отримають підтримку роботи з форматом VR180.

Компанії Lenovo, LG і Yi планують випустити на ринок 180-градусні камери ближче до зими, коштувати вони будуть, за словами Google, стільки ж, скільки і звичайні камери. Перший YouTube-плейлист з VR180 відео від Google можна знайти за цією адресою.

За матеріалами: it-news.club

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.