Як дізнатися пароль від Wi-Fi у Windows

Деколи виникають ситуації, коли необхідно поділитися паролем від Wi-Fi-мережі, до якої ми підключилися, з іншим користувачем. Але в той момент ми  можемо не пам’ятати пароля чи не мати під руками записаного його на папері. Проте, якщо під руками є ноутбук чи комп’ютер, який уже підключався до цієї мережі, то дізнатися пароль буде зовсім нескладно.



Розглянемо два варіанти. Перший – комп’ютер на даний момент підключений до потрібної Вай-Фай мережі. Тоді просто наводимо курсор на значок підключення до мережі на Панелі завдань і клікаємо по ньому правою клавішею миші. Тоді тиснемо Відкрити Центр мережевих підключень та спільного доступу. Вибираємо зліва пункт Змінити настройки адаптера та у новому вікні знаходимо ярлик нашої мережі. Клікаємо по ньому правою кнопкою миші та вибираємо Стан. Після цього клікаємо на Властивості безпровідної мережі і переходимо на вкладку Безпека. Ставимо галочку біля показати символи та дізнаємося пароль від Wi-Fi.

Другий варіант – комп’ютер раніше підключався до мережі, але зараз він до неї не підключений. Він підійде тільки для Windows 7. Ця версія комп’ютерної ОС має в Центрі мережевих підключень та спільного доступу спеціальний пункт Керування безпровідними мережами. Натиснувши на нього, можна побачити список збережених Wi-Fi мереж. Клікаємо правою клавішею миші по потрібній мережі і вибираємо Властивості. Далі порядок дій ідентичний з попередньою інструкцією.

Тут можна також прочитати про те, як дізнатися пароль від збереженої точки доступу Wi-Fi на Android.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.