Apple представила смартфони iPhone X та iPhone 8/8 Plus

Вчора в США відбулася щорічна презентація від компанії Apple, на якій було представлено зразу три нових смартфони: iPhone 8, 8 Plus та Х (ten або ж десять).


Моделі 8 та 8 Plus не надто відрізняються від своїх попередників 7 та 7 Plus в плані дизайну. Начинка стала дещо потужнішою, особливо 6-ядерний процесор Apple A11.

А от модель Apple X стала інноваційним проривом для компанії, якщо порівнювати його із минулими моделями, про що піде мова далі.

Дизайн, кольори і накопичувач iPhone X

Як і передбачалося, iPhone X по структурі корпусу нагадує вельми успішний свого часу дизайн iPhone 4/4s. Форм-фактор у вигляді сендвіча зі скляних панелей з металевою рамкою між ними при нинішніх габаритах смартфона виглядає дійсно стильно, а відсутність кнопки Home і рамок навколо дисплея підкреслює ефект монолітності.

Рамка виконана зі сплаву нержавіючої сталі, доопрацьованого інженерами Apple для більшої міцності і стійкості до корозій. Колірна палітра звужена до "сріблястого" (білого) і "сірого космосу" (чорного).

iPhone X поставляється в двох варіантах накопичувача - 64 ГБ і 256 ГБ.

Екран і сенсори на передній панелі iPhone X

Передня панель iPhone X практично повністю зайнята безрамковим екраном, за винятком невеликої панелі з датчиками, фронтальною камерою і динаміком для розмов зверху.

Виконано дисплей за новою технологією Super Retina з матрицею типу OLED.

Діагональ дисплея становить 5,8 дюйми, роздільна здатність - 2436×1125 дюймів, щільність зображення - 458 точок на дюйм.

Присутні технології Dolby Vision, HDR 10 і випробувана на iPad Pro система оптимізації кольору True Tone.

Процесор і продуктивність iPhone Х

Новий 6-ядерний процесор Apple A11, що виготовляється по 10-нм технологічному процесу компанією TSMC, гарантує користувачеві підтримку і коректну роботу всіх можливих додатків з App Store на кілька років вперед.

Окремо варто відзначити перший власний графічний 3-ядерний процесор Apple, який укупі з оновленою технологією Metal 2 дозволить запускати на iPhone X ігри з графікою консольного рівня. Приріст ефективності в порівнянні з Apple A10 Fusion інженери оцінили в 30%, що особливо важливо для ігор і програм, що використовують технології доповненої реальності

Технологія розпізнавання обличчя Face ID в iPhone Х

Реліз iPhone 5S з датчиком Touch ID змусив навіть виробників з сегмента бюджетних пристроїв впроваджувати в свої смартфони дактилоскопічні сенсори, а тепер інженери з Apple підняли планку на нову висоту.

Новий iPhone X може розпізнавати обличчя свого власника, як тільки той подивиться на екран. Причому працювати новий сенсор буде ще швидше за дактилоскопічний, обдурити його буде на порядок складніше (за допомогою фото не спрацює), а ось окуляри, капелюх, зачіска або борода, наприклад, перепоною для нової технології не стануть.

Для всього цього в iPhone X встановлений спеціальний двоядерний процесор, який обробляє дані про розташування більше 30 тисяч точок, спроектованих на обличчя користувача (технологія TrueDepth). Face ID розпізнає особу власника iPhone X навіть у повній темряві.

Крім ідентифікації власника пристрою, Face ID можна буде застосовувати для другорядних завдань, наприклад, створення Animoji - анімації смайликів емодзі, які точно повторюють рухи м'язів обличчя.

Камери в iPhone Х

На відміну від iPhone 8 Plus, об'єктиви флагманського смартфона розташовані вертикально, причому кожен з них тепер оснащений системою оптичної стабілізації. Роздільна здатність матриць не змінилася - 12 Мп, зате збільшилася швидкість обробки знімків, застосований новий фільтр кольору і покращена апертура – f/2.4, f/1.8.
Фронтальна камера перекочувала від попереднього флагмана iPhone 7. Її роздільна здатність становить 7 Мп.

Бездротова зарядка

Як це не дивно, Apple останньою з преміум-компаній вводить цю технологію для своїх пристроїв, причому не створюючи цим нічого принципово нового. У наступному році в продажу з'явиться платформа AirPower, яка зможе заряджати iPhone 8/8 Plus, iPhone X, навушники AirPods, годинник Apple Watch по стандарту Qi.

Комплект поставки iPhone X

Як вже говорилося вище, платформа AirPower з'явиться в продажу тільки в 2018 році і купувати її треба буде окремо. У коробці з iPhone X покупці знайдуть звичний набір предметів - сам смартфон, провідні навушники Ear Pods з Lightning-коннектором і адаптер зарядного пристрою з USB-Lightning кабелем.

Вартість нових
iPhone

Дані про ціну поки актуальні лише для американського ринку, так як в Україні вони будуть коштувати дорожче. Вартість буде така: iPhone 8 – 699 доларів, iPhone 8 Plus – 799 доларів, iPhone X – 999 доларів за версію на 64 Гб.

Презентаційне відео iPhone X:
За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

  1. Еппл як і Майкрософт бояться цифри "9" - одні пропускають в смартфонах інші в ОС.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Навряд чи бояться, просто число десять є своєрідним рубіжем, так би мовити, ювілеєм. Таким ходом виробники хочуть підкреслити важливість моделі пристрою чи версії ОС (як у випадку з Віндовс).

      Видалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.