Як встановити пароль на нотатки в iOS

Починаючи з iOS версії 9.3 Apple додала можливість установки пароля на нотатки в однойменному iOS-додатку. Функція досить важлива, оскільки в «Нотатках» дуже часто зберігається така конфіденційна інформація, як номери банківських рахунків, дані про стан здоров'я і навіть особисті щоденники.



Для того, щоб встановити пароль на «Нотатки», необхідна наявність iOS-пристрою – iPad, iPhone з встановленою iOS 9.3 і вище.

Варто звернути увагу, що поставити пароль на нотатки можна тільки в тому разі, якщо Нотатки зберігаються локально на iPhone (iPad) або синхронізуються з iCloud (Налаштування -> iCloud). Наприклад, якщо ви синхронізуєте замітки з Gmail (це налаштовується за шляхом Налаштування -> Пошта, адреси, календарі), то опція захисту таких нотаток буде недоступна.

Як захистити паролем нотатку на iPhone і iPad

1. Відкрийте програму Налаштування і перейдіть в розділ Нотатки.

2. Виберіть пункт Пароль.

3. Задайте пароль. При бажанні, активуйте перемикач Використання Touch ID для використання сенсора відбитків пальців при відкритті нотатки.

4. Відкрийте меню Нотатки і створіть нову нотатку.

5. Для того щоб встановити пароль на створену нотатку, натисніть на кнопку «Поділитися» в правому верхньому кутку і в списку опцій виберіть Заблокувати нотатку.

Варто пам’ятати, що таким чином заблокована замітка отримує можливість для захисту паролем, але поки Ви перебуваєте в Нотатках, вона є розблокованою. На це вказує напис «Без блокування» і іконка з зображенням відкритого замка. Для блокування нотатки натисніть на іконку із зображенням замку.

6. Захищені паролем записи в списку нотаток позначаються замочком. Для відкриття нотатки, захищеної паролем, потрібно натиснути на неї, ввести пароль або використати Touch ID.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.