Криптовалюта може спричинити світову енергетичну кризу

Спеціаліст фінансової компанії Nomura Джордан Рочестер впевнений, що незабаром в світі може статися криптовалютна криза. На його думку, біткоїн почав серйозно впливати на інші сфери. В першу чергу, мова йде про енергетику. Аналітик стверджує, що витрати енергії на видобуток криптовалюти ростуть значно швидше, ніж очікувалося. Особливо це актуально для Китаю, де знаходиться 71% всіх «ферм» по видобутку біткоїнів.



«За оцінками, зробленими в березні 2016 року, очікувалося, що до 2020 року видобуток біткоїнів вимагатиме стільки ж електроенергії, скільки споживає вся Данія. Біткоїн досяг цієї позначки вже зараз - на три роки раніше запланованого терміну», - зазначив аналітик.

Фахівець вважає, що біткоїн буде приводити до економічних та екологічних витрат до тих пір, поки PoW (концепція, коли безпека мережі, де існує біткоїн, гарантується сумарною обчислювальною потужністю її учасників) є найбільш поширеною формою отримання криптовалюти.

«Біткоїн ще занадто молодий, щоб впливати на глобальний ринок. Однак, він вже впливає на регіональні ринки Азії. На Японію припадає половина обсягів світових продажів біткоїнів, на США - чверть. Якщо й станеться криптовалютна криза, то, швидше за все, в Азії», - заявив Джордан Рочестер.

Варто відзначити, що в 2017 році майнінг криптовалюти вже вплинув на ринок відеокарт, спричинивши їхнє подорожчання і дефіцит.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.