Як вибрати планшет




   Планшети останнім часом міцно заполонили ІТ-світ. Цьому сприяє здешевлення сенсорних екранів, двох- та чотирьохядерних процесорів, а також бажання користувачів носити комп’ютер всюди за собою і постійно мати його під рукою. Але вибрати планшет не так уже й легко, враховуючи велику кількість моделей на ринку. Але основні поради, які будуть викладені нижче, надіюсь, допоможуть майбутнім покупцям у виборі плашетного ПК.


   1. Екран.
   На ринку наявні планшети із 7, 8, та 10-дюймовими дисплеями. Якщо Вам важлива транспортабельність планшета, то сміло беріть 7 чи 8-дюймову модель. Якщо ж ви хочете насолоджуватися зручним переглядом фільмів чи наприклад, набирати якісь тексти на планшеті, то варто придбати 10-дюймовий планшет.
   Роздільна здатність екрану відіграє також важливу роль. Full HD (1920х1080) екрани «жеруть» велику кількість енергії та сильно завантажубть систему, зате дають велику чіткість картинки і достатні кути огляду. Тому найоптимальніним варіантом буде планшет із роздільною здатністю 1280х800 або 1024х600 (для 7-дюймових моделей). Менша роздільна здатність може призвести до появи зернистості на екрані.
   2. Корпус.
   Корпус планшетного ПК може бути виготовленим як із пластмаси, так із металу. Пластмасовий корпус легший, але він швидше зношується. Металевий важчий, але більш надійніший і стійкіший до подряпин. При покупці планшета з металевим корпусом варто почитати спочатку відгуки в інтернеті, оскільки метал може відбивати електромагнітні хвилі, тим самим погіршуючи сигнали Wi-Fi, GPS i 3G


   3. «Залізо»
   Для стабільної роботи планшета з будь-якою ОС необхідні як мінімум двохядерний процесор з частотою не менше 1 ГГц та оперативна пам'ять не менше 1 Гб. Втім, якщо ви не збираєтеся грати у «важкі» 3D ігри, то вистачить і одноядерного процесора на 1 ГГц та 512 Мб оперативки.
  4. Операційна система.
   На сьогодні планшети випускають на 3-х основних ОС – iPad’и на iOS від Apple, Android та Windows 7/8. iOS иає досить гарний графічний інтерфейс, плавну прокрутку і якісні матеріали корпуса, але має певні недоліки у функціональності, такі як неможливість передачі файлів по Bluetooth та жорстка прив’язка до iTunes. Android набагато функціональніша, програми можна на неї встановлювати не тільки з маркету, але й з різноманітних форумів та сайтів. Windows 7/8 приваблює тим, що вона наявна на стаціонарних ПК, але насправді планшетні версії ОС від Microsoft досить урізані в порівнянні з оригінальними «Віндовсами»
   5. Аксесуари. При покупці варто уточнити, чи є в комплекті чохол, USB- та HDMI-кабелі, навушники, так як їх відсутність може значно вдарити по Вашій кишені. До прикладу, HDMI-кабель, який потрібен для підключення до HD-телевізорів чи моніторів, коштує біля 100 грн.
   Надіюсь, що ці коротенькі та прості поради допоможуть Вам у виборі планшета, чи як ще їх називають за кордоном, Tablet PC. :-)

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.