Як закрити програму на Android 4.х

   В операційній системі Android певні програми в своєму меню не мають пункту «Вихід» (англійською «Exit»). Через це при натисканні кнопки «Назад» вони можуть залишитись працювати у фоні і цим же забивати оперативну пам’ять пристрою. Тому варто кожен раз закривати програму після того, як Ви закінчили з нею працювати. Починаючи з версії 4.0 в Android передбачена функція виклику запущених програм (не слід плутати з диспетчером завдань, де відображаються запущені процеси. При завершенні деяких з них може наступити нестабільна робота системи).

Отже, як закрити додаток на Android?



1. Натисніть на кнопку внизу екрану у вигляді двох накладених один на одного прямокутників - перемикання між активними програмами (або затисніть кнопку Home, якщо вона є).

2. Ви побачите на екрані список запущених програм.

3. Щоб закрити будь-яке з них посуньте картинку додатки в сторону (якщо у вас екран в портретному (вертикальному) режимі) або вниз (якщо екран в ландшафтному (горизонтальному) режимі).

4. Або просто зробіть довге натискання на іконці програми і в контекстному меню виберіть пункт "Видалення зі списку».

5. До речі, тут же можна дізнатися інформацію про програму, вибравши пункт «Про програму».

Якщо ви видалили зі списку всі програми, то з'явиться повідомлення про закриття всіх програм або відразу вас перекине на основний робочий екран.

  До речі, якщо у вас користувацький інтерфейс від виробника, наприклад - HTC або Samsung, то список активних додатків може бути представлений інакше, але спосіб закриття програми все одно колишній - посуньте іконку програми в бік і воно звільнить оперативну пам'ять вашого пристрою.


   За матеріалами сайту android4all.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.