Як вибрати навушники


  Більшість сучасних людей жити не можуть без музики. І щоб не залишатись без неї ні на секунду, задумуються над придбанням навушників. Але серед різноманіття товару на ринку можна дуже легко заплутатись і придбати неякісний товар. Тому я вирішив написати декілька порад для тих, хто збирається купити навушники.



   Навушники поділяють на 2 види – накладні і вставні (у народі їх ще називають «затичками»).  Накладні забезпечують кращий звук, вони менш шкідливі для слуху, але вони досить дорогі і не зовсім зручні для транспортування. Вставні бувають звичайні і вакуумні. Вони дешевші за накладні, їх можна носити хоч в кишені, але звук, який вони дають, недостатньо об’ємний. Вакуумні характеризуються тим, що дають повну шумоізоляцію від навколишнього середовища за рахунок вставлення в слуховий прохід. Але при тривалому прослуховуванні музики на високій гучності через такі навушники можливе зниження слуху!
   Навушники також мають такий параметр як опір. Чим він менший, тим менше енергії прийдеться витрачати пристрою, який відтворює музику, енергії, щоб забезпечити максимальну гучність. Іншими словами, якщо ви збираєтесь купити навушники для пристроя, що працює від акумулятора, слід брати навушники з опором 16-60 Ом.

  Чутливість – ще одна важлива характеристика, яка визначає гучність навушників. Якщо ви любите слухати музику на максимальній гучності, беріть навушники із чутливістю більшою 100 дБ. Частотна характеристика визначає якість звуку. Враховуючи той факт, що людське вухо сприймає звуки частотою 16-20000 Гц, то навушники із ширшим частотним діапазоном є просто непотрібними.
  Насамкінець хочу написати, які саме фірми випускають якісні навушники. Це Sennheiser, Koss, Sony, Plantronics, Pioneer.

Коментарі

  1. А що до - наушники ERGO на wookie.com.ua, можна очікувати якісний звук від такої моделі, чи шукати щось інше? Бо того ж виробника і з того ж магазину використовує знайомий, за звучанням цілком задовільно, але завжди хочиться чогось кращого і не дуже дорого, бо ціна там дуже приємна, і не знаю як надовго таких вистачає, у знайомого вони два місяці.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хочу сказати, що продукція ERGO відноситься до бюджетної категорії, тому якісного звучання не варто очікувати від такої моделі. Якщо вам потрібні навушники суто для комп'ютера, а не для музики, то рекомендую Genius, якщо ж хочете насолоджуватися якісним звучанням, то KOSS, Sennheiser та Sony.

      Видалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.