Економія заряду батареї на iPhone


   Термін автономної роботи мобільного пристрою - ключовий показник для користувача. Справді, всі достоїнства найкрутішого смартфона будуть зведені нанівець, якщо він розрядиться в ваших руках в найбільш невідповідний момент. Як продовжити життя iPhone на одній зарядці - про це і буде іти мова.




Екстрені ситуації

   Для початку поговоримо про методи, так би мовити, екстрені. Що робити в тому випадку, якщо заряду батареї залишилося зовсім небагато, а вам на найближчі кілька годин потрібен пробочий iPhone, щоб мати можливість хоча б приймати дзвінки і смс?
1. Відключаємо Bluetooth і Wi-Fi - нічого їм дарма витрачати енергію на сканування пристроїв.
2. Якщо в даний момент вам не критично відсутність інтернету - відключаємо «Стільникові дані» (Налаштування - Основні – Стільникові дані).
3. Відключаємо геолокацію або повністю, або залишаємо її включеною тільки для тих додатків, де в даний момент це дійсно необхідно (Настройки - Конфіденційність - Геолокація).
4. Якщо ви все-таки хочете отримувати електронні листи і не відключили передачу стільникових даних, вимкніть хоча б пуш-повідомлення (Настройки - Пошта, адреси, календарі - Завантаження даних) і встановіть перевірку нових листів вручну. Сповіщення можна відключити і для додатків (Настройки - Повідомлення).
5. Зменшуємо яскравість дисплея до мінімуму (Настройки - Яскравість і шпалери). Краще мати тьмяний екран, ніж непрацюючий смартфон.
6. Закриваємо в панелі багатозадачності всі непотрібні додатки.

Загальні рекомендації

   Тепер перейдемо до більш загальних способам змусити ваш iPhone працювати на одній зарядці якнайдовше. Рекомендації для екстрених випадків згодяться і тут, подумайте, наприклад, для яких додатків вам потрібно визначення геопозиціювання, отримання пуш-повідомлень і так далі. Все, що не потрібно - відключайте.
Ну і кілька інших порад.

1. Якщо ви використовуєте джейлбрейк - майте на увазі, що він впливає на споживання електроенергії не кращим чином. Може, від нього варто відмовитися?
2. Повернемося до геолокації. Заходимо в Настройки - Конфіденційність - Геолокація - Системні служби та відключаємо все, що бачимо. На роботу смартфона це не вплине ніяк, а от якийсь відсоток енергії заощадити вдасться.
3. Якщо вам не потрібна синхронізація з iCloud - відключіть все непотрібне. Це ж стосується й інших сервісів, зокрема, Google або Dropbox. У Dropbox переконайтеся, що у вас не включена автоматична відправка всіх фотографій в сховище (якщо ви її не включили спеціально).

   Сказане вище стосується як iPhone, так і iPad з iPod touch. Наостанок же нагадаємо, що чудес на світі не буває, і мобільний ґаджет, який «юзається на повну» не поставить рекорди за часом автономної роботи. Тому зарядний пристрій все-таки краще завжди мати при собі.

За матеріалами сайту http://ukrainianiphone.com


Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.