Як встановити віджет на робочий стіл Android


Віджет - це один з елементів робочого столу Android. Є віджети, які є реалізацією функцій певної програми, а є просто програми-віджети, які інших функцій і не несуть. Не варто плутати установку віджету на робочий стіл зі встановленням програми. 

Встановлення віджета на робочий стіл

Для того, щоб додати віджет на робочий стіл, потрібно зробити довгий клік на вільному місці будь-якого з ваших робочих столів (зазвичай їх декілька). Після цього з'явиться контекстне меню.
У цьому меню, відповідно вибираємо "Віджети" і потрапляємо в список всіх доступних віджетів у вашому смартфоні.
Віджети може мати будь-який встановлений додаток. Якщо у цього додатка віджетів кілька - то це буде видно в списку віджетів. Тоді при виборі пункту такого додатка вам буде запропоновано вибрати один з доступних. Зазвичай це різні розміри віджетів.

Також будь-який додаток може при додаванні віджету зажадати ввести додаткові налаштування або параметри віджету. Якщо таких параметрів немає - то віджет відразу додасться на робочий стіл. В іншому випадку - з'явиться вікно самого додатка.
Загалом все просто. Якщо вам не подобається місце на робочому столі, на яке додався віджет, його можна перетягнути. Для цього потрібно зробити довге натискання на віджеті, і не відпускаючи пальця від екрану, перетягнути його на інше місце.

Видалення віджета з робочого столу

Для того щоб видалити віджет з робочого столу, потрібно зробити довгий тап (торкання) на віджеті, і перетягнути його вниз до значка корзини, який там з'явиться, і відпустити. Сам віджет забарвиться червоним кольором. Все просто. Якщо ж ви хочете взагалі видалити віджет з смартфона (щоб не займав місце) - вам потрібно видалити додаток, який його створює. Якщо це стандартні віджети, то для їх видалення із системи будуть потрібні Root-права.

За матеріалами сайту android4all.ru

Коментарі

  1. Купив.я.планшет.скачав.погоду.на.планшет.на.робочий.стіл.остановити.не.можу.дякую.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.