Як приховати номер свого мобільного телефону


   Деколи нам потрібно комусь подзвонити, але так, щоб наш номер не відображався на екрані абонента, якому ми дзвонимо. Такі дзвінки можна робити з різною метою: для того, щоб пожартувати з когось чи уникнути дзвінка у відповідь. Тим не менше, послуга досить корисна і її надають всі три українські GSM-оператори. На жаль не всі знають про існування способу приховати свій номер, як замовити послугу та користуватися нею. Про це й піде мова далі.




   Київстар. У «Київстару» послуга має назву «Антивизначник номеру». Щоб активувати послугу, наберіть *100*07*2# «кнопка виклику». Для відключення наберіть *100*07*3# «кнопка виклику». Вартість послуги 50 копійок за добу користування для абонентів передоплаченого зв’язку, для «контрактників» - 15 гривень/місяць.
   МТС. В «яєчного оператора» послуга має такуж назву, як і в Київстару. Для абонентів передоплаченого зв’язку: *131#«кнопка виклику» - замовити послугу, *132#«кнопка виклику» - відключити послугу. Вартість послуги 49 копійок за добу користування плюс 15 грн. за  активацію. Для контрактних абонентів: підключення і відключення послуги здійснюється за допомогою дзвінка на номер 111. Вартість – 9 грн./міс. плюс 9 грн. за активацію послуги.

   Life:) Вічно усміхнений оператор дозволяє приховати свій номер за допомогою послуги «Заборона визначення номеру». Для підключення наберіть *123*2547#, для відключення надішліть СМС-повідомлення на номер 124 з текстом CLIR VYKL. Вартість послуги 15 грн на 30 днів користування або ж можна платити за кожен день користування 0.59 коп.

Увага! Аісля підключення послуги небхідно додатково налаштувати телефон для того, щоб послуга працювала. Це можна зробити за допомогою спеціальної опції в меню (для кожної моделі індивідуально – див. інструкцію до телефона. Якщо ж інструкції під рукою  нема, можна буде скористатися нехитрим трюком. Коли дзвоните абоненту, від якого Ви хочете приховати свій номер, необхідно набрати таку комбінацію #31#номер абонента і натиснути клавішу виклику.

   Наостанок хочу нагадати – хоча Ви й приховаєте свій номер від певної людини, але оператор фіксує абсолютно всі номери своєї клієнтської бази. Тому не жартуйте з тим, ким не слід, оскільки в оператора можна взяти роздруківку дзвінків, де буде зазначений ваш номер.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.