Як збільшити об’єм оперативної пам’яті в Android за допомогою файлу підкачки (swap)

Об'єм оперативки – важливий показник для ґаджета з ОС Андроїд. Але, на жаль, не всі мають гроші на пристрої з одним, а то й двома «гігами» ОЗП. Тому була створена така програма як SWAPit RAM EXPANDER (ROEHSOFT RAM-EXPANDER).

Хочу зразу попередити, що без
root-прав додаток працювати не буде! Але ті сміливці, які його мають, зможуть поставити собі файл підкачки об’ємом до 2,5 Гб! Файл підкачки – це файл, який створюється у постійній пам’яті пристрою для вивантаження туди частини об’єму оперативки. Тому повноціним аналогом оперативки його не назвеш.





Отже, після встановлення програми відкриваємо її, вибираємо англійську мову (хто не знає – німецьку) і тиснемо “optimal value”. Прорама сама вирахує необхідний об’єм файл підкачки. Потім залазимо в опції і вибираємо папку для файлу підкачки (swap dir partition). Якщо це карта пам’яті – її клас повинен бути 4-й або вищий. Потім відмічаємо галочки так, як на скріншоті, галочку біля “swap active” ставимо в останню чергу, оскільки вона активує створення самого файлу підкачки, що може зайняти в деяких випадках до 20 хвилин! Якщо не виб’є ніякої error, то файл підкачки успішно створено! Якщо потрібно буде витягнути карту пам'яті із пристрою - потрібно зняти галочку із swap active”.

P.S. В Плеймаркеті програма платна, але хто вміє гуглити, знайде і безплатну :-)) Додаток німецького виробництва, то ж за якість можна не хвилюватися.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.