Як відключити стандартні додатки від виробника на Android

Багато виробників мобільної техніки на Андроїд (LG, Samsung, HTC), а також оператори стільникового зв'язку (МТС) передвстановлюють на свої смартфони програми власної розробки (bloatware), багато з яких є  або взагалі безглузді, або заважають, виводячи на екран дратівливі повідомлення. Раніше, щоб позбутися від них доводилося отримувати root, а потім самостійно видаляти пакети додатків з каталогу /system/app. З приходом Android 4.0 ситуація змінилася в кращу сторону, тепер непотрібні додатки можна просто відключити, вони більше не з'являться в списку додатків і ніколи не будуть запущені. 



Відключити можна будь-які додатки, в тому числі більшість системних, які не впливають на працездатність Android. Щоб зробити це, досить виконати три простих кроки (для Android 4.0)

1)Відкрити налаштування і в розділі "Пристрій" натиснути на "Додатки";
2)Перейти на вкладку "Всі" і вибрати потрібний додаток;
3)У вікні натиснути кнопку "Вимкнути";

Після цього додаток буде зупинено та видалено з автозапуску і меню додатків.
В Jelly Bean (Android 4.1 і 4.2) при наявності стандартного лончера виконати ту ж операцію ще простіше. Досить відкрити список програм, кілька секунд утримувати значок, потім перетягнути пошуку значок "i", і на екрані з'явиться інформація про додаток з тією самою кнопкою "Відключити".

За матеріалами androidstreet.net

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.