Apple представила нову iOS 9

8 червня на щорічній конференції для розробників Worldwide Developers Conference 2015 компанія Apple представила нове програмне забезпечення для своїх продуктів. Ключова роль була відведена новій версії мобільної операційної системи iOS 9. Почала Apple з різної статистики. На сьогоднішній день 83% iOS-пристроїв працюють під управлінням iOS 8 проти 12% у Android 5.0. У новій версії iOS голосовий асистент Siri отримає редизайн і стане ще розумнішими і швидшим на 40%, а також буде працювати в режимі Proactive Assistant, який передбачатиме ваші дії. Наприклад, Siri навчиться включати музику при підключенні навушників або запускати аудіокниги, коли ви сідаєте в автомобіль.




У iOS 9 Siri глибоко інтегрована не тільки з системою, а й з додатками. Ви можете попросити фото з відпочинку в минулому році або попросити знайти фотографії з певною людиною. Коли вам приходить запрошення на прогулянку через повідомлення або пошту, то для вас буде створено відповідне нагадування.

Також оновився сервіс Spotlight, який тепер знаходиться на лівому робочому екрані. Пошук став набагато розумнішими і навчився шукати інформацію всередині додатків. Там же будуть відображатися цікаві місця поруч, такі як кафе, магазини та інше. У верхній частині екрану Spotlight знаходитимуться ваші обрані контакти і додатки, через які ви найчастіше з ними взаємодієте. Тут же можна буде знайти різні новини, які можуть цікавити користувача.

Потім Apple розповіла про свій платіжний сервіс Apple Pay, який отримав підтримку нових банків і партнерів. Компанія оголосила, що в наступному місяці сервіс запрацює в Англії, де можна буде використовувати його не тільки для оплати покупок в магазинах, але і в автобусах і метро.

Додаток Passbook тепер називатиметься Wallet, куди можна буде додавати різні дисконтні та подарункові картки.

Додаток Нотатки отримає підтримку редагування тексту, а також вставку контенту з інших додатків, таких як Safari, Карти та інші.
У Нотатках можна буде також залишати рукописні нотатки. Додаток буде доступний на iPhone, iPad і Mac.

Apple не припинила роботу і над власним картографічним сервісом. Нова функція Transit дозволить прокладати маршрут на громадському транспорті. Працювати ця функція спочатку буде лише в деяких країнах і містах.
Карти також навчаться шукати різні місця поблизу, в тому числі кафе, торговельні центри, лікарні та багато іншого.

Крім того, Apple представила новий додаток "Новини", де збиратимуться актуальні статті на основі ваших інтересів. Ви зможете налаштувати категорії, в яких вам будуть пропонуватися найсвіжіші новини. Тут же будуть розміщуватися цифрові версії різних журналів і газет.

Найбільш довгоочікуваним нововведенням стали багатозадачність та
багато віконний режим для планшетних комп'ютерів iPad: тепер ви зможете відкривати кілька додатків на екрані одночасно в режимі 50% до 50% або 70% до 30%.
Також буде можливість на будь-якому з екранів дивитися відео з різних додатків в маленькому віконці. На жаль, повноцінний режим багатозадачності буде працювати тільки на iPad Air 2.

З інших змін для iPad варто відзначити поліпшення клавіатури з новими кнопками для роботи з текстом. Крім того, тепер коли ви користуєтеся Bluetooth-клавіатурою, на екрані буде з'являтися спеціальне меню, що дозволяє швидко перемикатися між різними додатками. Ще однією новою функцією для всіх пристроїв на базі iOS 9 став спеціальний режим енергозбереження, про який поки мало що відомо.

На відміну від iOS 8, розмір оновлення якої становив 4,6 ГБ, оновлення до iOS 9 буде "важити" 1,6 ГБ. Нову версію операційної системи отримають користувачі iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6 Plus, iPod touch 5-го покоління, iPad 2, 3, 4, Air, Air 2, mini, mini 2 і mini 3. Розробники зможуть встановити iOS 9 вже з 8 червня, а публічна бета вийде в липні. Реліз фінальної версії восени цього року.

Завантажити оновлення
iOS 9 beta 1 можна тут.

За матеріалами 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.