Не встановлюється DirectX на Windows XP, 7, 8, 10

У цій статті піде мова про те, чому не встановлюється DirectX на Windows 7, 8, 10 і XP



Найбільш поширені помилки при установці даного пакету це: «DirectX did not copy a required file» - «DirectX НЕ скопіював потрібний файл» і «Внутрішня системна помилка». Щоб визначити причину помилки, перегляньте файли DXError.log і DirectX.log в папці «Windows».

Для тих, хто не знає, що таке DirectX, Вікіпедія повідомляє, що DirectX являє собою набір інтерфейсів прикладного програмування Windows і містить готові класи, процедури, структури і функції для використання додатками. Якщо пояснити зрозумілою мовою DirectX – це спеціальна програма, без якої на Вашому ПК не запуститься жодна серйозна гра. Зазвичай у OS Windows вже встановлено DirectX, але деякі ігри вимагають новішої версії.

Як встановити DirectX
Для початку скачайте повний пакет DirectX за посиланням звідси. Ні в якому разі не скачуйте DirectX із підозрілих сайтів, особливо тих, які пропонують СМС за його встановлення. DirectX абсолютно безкоштовна.

Помилка при встановленні
Щоб зрозуміти, в чому причина, зайдіть в папку Windows і знайдіть файли DXError.log і DirectX.log. Це логи DirectX. У них ви можете знайти проблему і тим самим дізнатися, чому не встановлюється DirectX.

Піратські недоперероблені копії Windows можуть призвести до того, що DirectX не встановлюється на ваш комп'ютер, тож можливо прийдеться Windows перевстановити. Також варто спробувати відключити антивірус, оскільки можливо, що саме він блокує інсталяційний файл. Далі скористайтеся програмою CCleaner і почистіть реєстр і файли на вашому комп'ютері. Після таких маніпуляцій завантажте інсталяційний файл і спробуйте його встановити знову.

Ще один варіант - створити новий обліковий запис з правами адміністратора і спробувати в ньому виконати установку.

Якщо Ви виконали вищезазначені поради, а DirectX так і не встановлюється, можливо, неполадка криється в апаратній частині комп’ютера, найчастіше у відео карті. В такому випадку варто віднести ПК у сервіс.

За матеріалами useroff.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.