Як дізнатися пароль від збереженої точки доступу Wi-Fi на Android


В повсякденному житті ми підключаємо свій смартфон чи планшет до різних точок доступу Wi-Fi. Деколи трапляються ситуації, коли нам потрібно повідомити комусь пароль від збереженого Wi-Fi, але ми його не пам’ятаємо. Виникає питання – як подивитися пароль від Wi-Fi на Android?

На жаль, в ОС Андроїд не передбачена стандартна функція перегляду пароля від Вай-Фай. Тому для цього нам необхідно мати root-права. Тоді відкриваємо будь-яким файловим менеджером папку root і переходимо за шляхом /data/misc/wifi. У папці wifi знаходиться файл wpa_supplicant.conf, який містить інформацію про збережені Wi-Fi мережі в телефоні. Тут відображається назва Wi-Fi мережі (SSID), тип шифрування и сам пароль — PSK.

Якщо ви не маєте бажання лазити по системних папках, завантажте з Google Play безкоштовний додаток WiFiKey Recovery, який відображає вміст файлу wpa_supplicant.conf без додаткових маніпуляцій. Для роботи додатку також необхідні root-права.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.