Як зайти в UEFI BIOS з Windows 8.1 та 10

Для зміни деяких параметрів роботи комп'ютера може виникнути необхідність скористатися BIOS/UEFI. Не всі користувачі Windows 10 знають, що перейти в UEFI можна прямо з операційної системи.Отже, як увійти в UEFI з операційної системи?



1. Для початку потрібно відкрити меню Пуск → Вимкнення, а потім клікнути на кнопку Перезавантаження, попередньо затиснувши на клавіатурі клавішу Shift.

1.1 Якщо у Вас планшет, тоді перейдіть в панель Параметри → Оновлення та безпека → Відновлення → Особливі варіанти завантаження і скористайтеся кнопкою Перезавантажити зараз.

2. В панелі особливих варіантів завантаження системи залишиться тільки перейти по шляху Усунення несправностей → Додаткові параметри → Параметри вбудованого ПЗ UEFI і клікнути на кнопку Перезавантаження.

В результаті комп'ютер буде перезавантажений, а при старті автоматично запуститься UEFI. Цей спосіб може бути зручним власникам ноутбуків, планшетів і гібридних пристроїв: в них для входу в BIOS/UEFI часто використовуються спеціальні кнопки або унікальні гарячі клавіші, які не всім відомі.

За матеріалами:
wincore.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.