Intel зупиняє виробництво мобільних процесорів Intel Atom

Зі свіжого квартального звіту Intel стало відомо, що компанія відправляє шукати інше місце роботи більше 12 000 співробітників.

Причиною тому - серйозна реструктуризація всередині компанії, а також відмова від розробки і виробництва мобільних процесорів.



За даними джерела, Intel припинить розвиток сімейства чіпсетів SoFIA, створеного в партнерстві з Rockchip. Нове покоління Atom, відоме під кодовим ім'ям Broxton, скасоване ще до початку виробництва.

Деякий час компанія продовжить виробництво мобільних процесорів Cherry Tail, на зміну яким повинен був прийти Broxton. Після цього Intel покине нішу мобільних чіпсетів і сконцентрується на ринку ПК.

Можливо, пізніше виробник зробить ще одну спробу зайняти частку ринку CPU для смартфонів і планшетів, але поки Qualcomm і MediaTek втратили великого конкурента.

За матеріалами: droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.