Opera презентувала новий браузер Neon

Останнім часом розробники популярних браузерів нечасто дивують користувачів різними інноваційними нововведеннями. Зазвичай на сміливі експерименти погоджуються тільки ті компанії, хто тільки виходить на ринок. Однак, як показує практика, інколи й великі компанії випускають щось незвичайне. Наприклад, нещодавно Opera, яка минулого року була продана китайському консорціуму, представила новий десктопний експериментальний браузер. Новинка отримала назву Opera Neon.



Якщо говорити коротко, то Opera Neon досить сильно відрізняється від звичних браузерів. Розробники відмовилися від звичайного адресного рядка, панелі з відкритими вкладками і закладками, а самі сайти відкриваються в додатковому вікні, яке відображається поверх браузера.

На зміну панелі вкладок дійшла спеціальна область в правій частині екрана. У ній відображаються всі відкриті сторінки. При цьому кнопка для відкриття нової "вкладки" розташовується в лівій частині екрана - в окремій панелі. Крім неї зліва можна знайти спеціальний розділ, в який потрапляють всі вкладки зі звуками і відео, інструмент для створення скріншотів і розділ з завантаженнями.



Що стосується закладок і адресного рядка, то їх аналоги можна знайти в порожньому вікні нової вкладки. Правда, користуватися ними не дуже зручно. Розробники Opera Neon не передбачили ніяких зручних фільтрів або папок, які б дозволили користувачам впорядкувати свої закладки. До недоліків нового браузера також можна віднести відсутність додаткових плагінів.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.