iPhone 8 отримає 3D-сканер обличчя

Як повідомляє аналітик JPMorgan Рід Холл, iPhone 8 оснастять спеціальним 3D-сканером, який зможе розпізнавати людські обличчя. Система замінить Touch ID і буде використовуватися для проведення платежів через Apple Pay і виконання інших операцій, де потрібне підтвердження особи власника.


Експерт вважає, що за новим сканером майбутнє. Він дозволить встановлювати особу без фізичного контакту з пристроєм і дозволить Apple змінити дизайн iPhone 8. Новий біометричний датчик буде розміщений на місці звичної кнопки Home.

3D-сканер особи коштуватиме компанії Apple приблизно 10-15 доларів на один смартфон. Проте компанія піде на додаткові витрати, щоб відмовитися від фізичної кнопки Home і Touch ID, який погано працює, якщо пальці мокрі або брудні. Поки не зовсім зрозуміло, як смартфон буде «розпізнавати» власника вночі або в умовах слабкої освітленості – системи Trusted Face від Google і Windows Hello з цим справляються погано. З іншого боку, у розробників ще достатньо часу, щоб налагодити стабільну роботу.

За матеріалами: uip.me

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.