Як підключити інтернет-кабель до Android-планшета

Зазвичай при доступі в Інтернет з планшета використовується 3G або Wi-Fi підключення. Та деколи виникають ситуації, коли необхідно зайти в мережу, а під руками знаходиться тільки планшет на Андроїд та мережевий інтернет-кабель Ethernet. Рішення є, хоча й доволі екзотичне. 



Зразу хочу зауважити, що для підключення кабеля знадобиться підтримка планшетом функції USB OTG (можливість підключати зовнішні пристрої) та зовнішня мережева USB-карта, або ж гібрид, який зображений вище і містить вкупі USB-порти та роз’єм RJ-45 для кабеля. Щоб користуватися інтернетом, необхідно вставити перехідник в планшет та приєднати до нього кабель. Якщо доступ до інтернету відбувається без введення логіна й пароля, то все повинно зразу запрацювати. Якщо ж ні, необхідно буде отримати root-права. 

З
root-правами можна буде скористатися програмою pppoew, яку можна завантажити звідси. Після встановлення та запуску з’явиться вікно із вводом логіна та пароля. Вводимо їх та натискаємо dial-up.

Якщо ж вищезазначені поради не допомогли, можливо, планшет потребує драйвера для мережевої карти. Знайти їх можна на спеціалізованих форумах, щоб встановити драйвер, необхідно мати
root-права, recovery та встановлений емулятор терміналу на планшет. Драйвери в zip-архіві необхідно скопіювати в пам’ять планшета та ввести в терміналі команди:

su
usb_ethernet


Деколи для того, щоб запрацював інтернет від кабеля, необхідно включити
Wi-Fi.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.