Гріється iPhone – причини та вирішення проблеми

Пристрої преміум-класу, до яких відноситься і смартфон Apple, ретельно тестуються на предмет екстремальних навантажень, в тому числі і температурних, однак практично кожному користувачеві знайома ситуація, коли iPhone нагрівається досить сильно.



Насправді, нічого страшного зі смартфоном не станеться (за умови відсутності механічних пошкоджень акумулятора). При досягненні дійсно критичної температури операційна система попросту вимкне девайс, проте алюмінієвий корпус, який може сильно нагріватися, все ж може налякати власника дорогого гаджета.

Отже, далі піде мова про найчастіші причини перегріву iPhone і способи їх усунення.

Чому сильно гріється iPhone, які причини цього, і що робити?

Ресурсоємні програми та ігри

Це найбільш очевидна і вельми поширена передумова для підвищення робочої температури iPhone. Природно, що в конструкції компактного пристрою не передбачено системи охолодження і при високих навантаженнях процесор пристрою працює в щільному алюмінієво-скляному копусі, що само-собою призводить до перегріву. Особливо якщо при цьому iPhone підключений до електромережі або активно використовує інтернет-підключення.

Охолодити ґаджет в такому випадку можна найбільш банальним способом - усунувши причини нагрівання. Тобто, слід закрити ресурсоємний додаток, відключити зарядний пристрій або припинити передачу даних через інтернет.

Застарілі додатки


Якщо відмова від ненажерливої ​​гри або програми не є прийнятним виходом з ситуації, що склалася, то слід дочекатися виходу оновлення від розробників.

Тривалі розмови по телефону або завантаження контенту

Активна робота модулів бездротового зв'язку при тривалому телефонній розмові або передачі великих обсягів даних (скачуванні фільму, наприклад) також може стати причиною підвищеної температури пристрою, але відразу після завершення цих процесів вона впаде до нормального значення.

Щільний "утеплений" чохол

Деякі виробники аксесуарів випускають для iPhone спеціальні чохли, які перешкоджають надмірному охолодженню смартфона в морозну погоду. Само-собою, має місце і зворотний ефект – такий чохол може призводити до незначного, але постійного перегріву iPhone.

Прямі сонячні промені

Не потрібно бути фізиком, щоб розуміти - не дуже добре залишати смартфон на сонці у спеку. Цілком ймовірно, що ґаджет нагріється до критичної температури і вимкнеться.

Оновлення iOS

У деяких випадках iPhone може сильно нагріватися після оновлення iOS, що пов'язано з переіндексацією всіх даних новою прошивкою. В такому випадку переживати не варто – через деякий час ґаджет повернеться до нормального режиму роботи.

Помилки iOS

Дуже рідкісний випадок, коли iPhone перегрівається з вини розробників Apple, які допустили помилки в програмному коді iOS. Навіть в бета-версіях яблучної операційної системи таке спостерігається вкрай рідко, однак для певності можна спробувати перепрошити iPhone.

Апаратні неполадки

Найбільш неприємними причинами перегріву iPhone є механічні пошкодження акумулятора (через використання неякісних зарядних пристроїв і т.д.), потрапляння вологи всередину пристрою, ударів і т.д. В такому випадку ґаджет необхідно нести в сервісний центр і проводити повну діагностику його компонентів.


Насамкінець хочу додати, що необхідно припинити користуватися айфоном у випадку сильного його нагрівання. Бажано вимкнути пристрій та почекати доти, поки він не охолоне.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.