У Windows 10 з’явиться захист від вірусів типу Petya.A

За кілька місяців користувачі Windows зіткнулися з двома масовими атаками хакерів. У травні-квітні по всьому світу вірусом WannaCry були заражені сотні тисяч комп'ютерів. В кінці червня ситуація повторилася, але основною ціллю стала Україна. Вірус Petya на деякий час буквально зупинив роботу банків, магазинів, енергокомпаній, метрополітену і величезної кількості різних підприємств. Як з'ясувалося, компанія Microsoft не має наміру просто стояти осторонь цієї ситуації. Корпорація вже тестує нову функцію контролю над доступом до папок, яка повинна захистити користувачів від майбутніх атак.



Після епідемії WannaCry компанія Microsoft в терміновому порядку випустила оновлення для Windows (в тому числі і для вже давно не підтримуваних версій), що виправляє уразливості, які використовував вірус. Недавня ситуація в Україні показала, що цього недостатньо, так як багато компаній так і не оновилися до нових версій Windows і не встановили необхідні оновлення безпеки. Тому Microsoft вирішила розробити метод, здатний захистити користувачів, навіть якщо ті не встановлюють патчі безпеки.

У майбутніх версіях Windows повинна з'явитися нова функція «контролювати доступ до папок», призначена для контролю доступу до критично важливих папок. Якщо ж якийсь додаток спробує виконати неавторизований доступ до даних, користувач отримає відповідне повідомлення про можливу небезпеку.

Функція «контролювати доступ до папок» буде інтегрована в стандартну утиліту «Захисник Windows» в майбутньому оновленні Windows 10 Fall Creators Update, реліз якого відбудеться у вересні. Вона дозволить користувачам стежити за кожною папкою на комп'ютері, мережевими ресурсами і зовнішніми накопичувачами. Таким чином, віруси-шифрувальники не зможуть ніяк нашкодити даним.

Як повідомляється, папки «Документи», «Зображення», «Відео» і «Робочий стіл» будуть захищені новою функцією за замовчуванням, а от інші папки можна буде додавати на свій розсуд і надавати тільки певним додаткам доступ до захищених даних.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.