COM Surrogate припинив роботу – вирішення проблеми

Найчастіше, ті, хто використовує систему Windows, дізнаються про процес COM Surrogate, коли з'являється вікно з написом «COM Surrogate припинено роботу програми Windows». Деякі користувачі при запуску диспетчера завдань можуть відзначити, що в переліку завдань є процес, що носить назву dllhost.exe.


Ці процеси самі по собі ведуть до сильного перевантаження вашого ноутбука або персонального комп'ютера і можуть задіяти більше половини потужності центрального процесора.

Процес com surrogate є одним зі складових системної програми Windows, який покликаний допомагати проводити обробку COM+ процесних дій при застосуванні всіляких програм зв'язку з мережею Інтернет.

Було відзначено, що процес com surrogate дуже часто буває пов'язаний з програмами, які використовуються для перегляду відеофайлів і фотографій. Дана помилка може виникнути під час запуску або зупинки програвача.

У чому причина появи процесу com surrogate?

Причина появи помилки найчастіше полягає в наступному:

- спроба відкриття пошкоджених відеофайлів і зображень;
- ймовірність того, що відеокодеки застаріли або були пошкоджені;
- ймовірність появи небезпечного вірусу.

Windows, натрапивши в роботі на різні помилки синтаксичного характеру, може зациклити дію коду і задіяти для усунення помилки велику кількість ресурсів. В результаті com surrogate починає перевантажувати систему.

Під процес com surrogate може бути замаскований і вірус. В цьому варіанті можна спостерігати такі закономірності:

- при наявності вірусу робота ноутбука або персонального комп'ютера може бути значно уповільнена, а іноді Windows може і зовсім зависнути;
- інтернет-програми або браузери зависають;
- нестабільність підключення до мережі;
- більшість редакторів (для тексту або графічні), а також плеєри можуть бути запущені, але при цьому з'являються помилки;
- при запуску функції «Диспетчер завдань» можна спостерігати, що запущено близько п'яти процесів dllhost.exe;
- спостерігається завантаження процесора комп'ютера на 50%, а іноді показники можуть досягати і 95-100%.

Але для того, щоб остаточно розібратися, чи є процес com surrogate вірусом, потрібно уважно вивчити місце розташування файлу. Для цього буде потрібно виконати наступні дії.

Запустіть диспетчер задач. Для цього натисніть праву кнопку миші на панелі завдань. Перейдіть в процеси. Далі необхідно відшукати файл dllhost.exe і вибрати вкладку «Відкрити місце розташування файлу».

Якщо після перерахованих дій ви перейдете до теки C:\Windows\System32 або C:\Windows\SysWOW64, то в даному випадку можна з упевненістю говорити, що мова йде про компоненти системи COM+.

Якщо ж ви перейшли в папки Download або Temp, то тут вже мова піде про зараження вірусом.

Якщо помилка com surrogate виникає в разі зараження Windows вірусної програмою, то спочатку за допомогою будь-якого антивіруса необхідно виявити шкідливу програму. Для цього запустіть глибоку перевірку. Після чого програмний продукт повинен бути знищений.

Як вирішити проблему помилки
dllhost exe com surrogate

Отже, виникла помилка dllhost exe com surrogate. Розглянемо кілька простих прикладів, які дозволять усунути даний тип помилки і нормалізувати роботу комп'ютера.

Якщо причиною виникнення є застарілі кодеки, то їх необхідно видалити. Саме вони провокують некоректну роботу системи при обробці тих чи інших файлів. Найчастіше проблеми виникають тільки з якимось певним форматом. Тому краще видалити старі кодеки, а потім завантажити та встановити нові. Для цього буде потрібно виконання наступних команд:

Натискаємо правою кнопкою мишки на меню «Пуск» і вибираємо вкладку «Програми та засоби»;

Далі обираємо для видалення набір кодеків. Їх існує два різновиди: K-Lite Codec Pack або ж TheHDvid-Codec. Натисніть на ярлику правою кнопкою і видаліть.
Завантажити нову версію кодеків можна звідси: codecguide.com

Для вирішення проблеми можна також скористатися функцією «Запобігання виконання даних». Для цього необхідне виконання наступних дій:

- переходимо за шляхом Пуск – Панель керування – Система – Додаткові настройки системи;

- обираємо вкладку Додатково, тоді біля Продуктивності тиснемо Настройки та обираємо Запобігання виконання даних;

- тепер треба активувати параметр «Включити
DEP для всіх, крім";

- знизу необхідно вставити вказівку шляху C:\Windows\System32\dllhost.exe.

- після цього всі вікна закриваються, і систему Windows необхідно перезавантажити.

За матеріалами: windowstips.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.